| UpSideDownSix a întrebat:

Bună, am un dop de clei în ureche și nu pot scăpa de el de câteva zile. Îmi puteți da niște sfaturi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Apă oxigenata
Atât și nimic altceva
Torni apa oxigenată in ureche

Eventual după ce ai stat 8 minute cu apa oxigenată în ureche poti sa troni rivanol

In astea 8 minute o sa sfârâie o să clocotească o să facă în toate felurile sa nu te sperii că nu pățești nimic

Faci Asta de 2 ori pe zi timp de 3 zile

Gata ai scăpat de orice

Sau daca chiar esri un om mai sensibilos

Iei o seringa
Ii arunci acul la gunoi

Pui intr-un pahar 10 mililitri de apa oxigenată
Și 10 mililitri de rivanol
Apoi ii tragi inapoi in seringa si fara sc torni cu seringa in ureche si lași sa bolborosească 12 minute

Dupa care răstorni urechea si gata curge ca dintr-o cană

| Violleta2022 a răspuns:

Pune pe mama sa incalzeasca 1 lingura de ulei de floarea soarelui sau masline (ueli comestibil) intr-o lingura si sa ti-l toarne in ureche.
ULeiul trebuie sa fie caldut, nu fierbinte!
Stai culcat pe cealalta ureche, ca urechea cu dopul de ceara in care torni uleiul caldut sa fie sus si stai asa nemiscat 10 min pana se inmoaie ceara din ureche si apoi, cand intorci capul, va iesi afara impreuna cu uleiul.
https://www.youtube.com/watch?v=Sh-lHEsRhck

| Brizbriz a răspuns:

"acum o oră | MarioDeppner a întrebat:
Bună, am un dop de clei în urechie"

nu iti mai baga "clei" in "urechie"

daca totusi e vorba de ceara si nu de "clei", atunci ORL... NUMAI ORL, am avut si eu, am incercat toate TAMPENIILE IDIOATE SI SCUMPE de la farmacie, NICI UNA NU A MERS... bani aruncati degeaba

| UpSideDownSix explică (pentru Brizbriz):

Dop de ceară și dop de clei sunt același lucru. E ca și cum ai spune că barabule nu înseamnă cartofi.
Nu am un ORL în oraș, locuiesc într-un oraș mic.

| Brizbriz a răspuns (pentru UpSideDownSix):

Https://dexonline.ro/definitie/clei
"Substanță vâscoasă asemănătoare cu gelatina, extrasă din oase, din pește, din unele plante sau obținută pe cale sintetică, cu ajutorul căreia se pot lipi între ele diverse obiecte sau părți de obiecte."

clei este un lipici, deci nu iti mai baga lipici in "urechie" (nu ai simtit ghilimoacili, de fapt e ureche)

nu ai ORL, faci o vizita intr-un oras mai mare

| Salontanul a răspuns (pentru Brizbriz):

Bravo! Crezi ca a priceput? laughing

| Brizbriz a răspuns (pentru Salontanul):

Merci
sa speramhee hee

| Jessica1235 a răspuns:

Dacă nu ai un ORL în oraș poate totuși e cineva acolo care știe și te poate ajuta. De exemplu eu când eram copil un frate de al meu îmi mai curăța urechea cu o pensetă, dar asta nu ai cum să faci singur fiindcă trebuie să vezi în interiorul urechii.

| user0010 a răspuns:

Sau te duci la ORL să-ți scoată dopul de ceară.

| UpSideDownSix explică (pentru user0010):

Nu am un ORL în oraș, locuiesc într-un oraș mic.

| UpSideDownSix explică:

Știi cum se numesc?