| SaRiNoOtZa a întrebat:

As vrea sa va intreb ceva ce analiza este necesara pentru. a se determina oreionul.As vrea daca stiti sa imi dati si cum se numeste analiza.Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Gregory a răspuns:

Diagnosticul serologic confirmă infecţia prin decelarea anticorpilor IgM şi IgG specifici (tehnica ELISA, RIA, RFC) / anticorpii virusului urlian! Toate cele bune happy

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu se face nici o analize, fiindca nu e nevoie. Oreionul e foarte usor de diagnosticat clinic, pe baza umflarii glandei parotide.

| eni a răspuns:

Eu stiam ca oreionul se manifesta destul de vizibil. Ti se umfla sub ureche si jumatate din fata, ai febra si nu e voie sa iesi din casa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Anticorpi oreion din sange, fecale sau saliva.

| aurass a răspuns:

Buna. Eu personal am avut oreion si sa stii ca nu-i gluma cu asta daca nu tii dieta care ti-o recomanda medicul in timpul bolii iti poti afect astomacul si chiar si inima cum am patit-o eu. Dar cei drept eu nu am mancat ceea ce mi se dadea de la spital. Mie personal m-i s-a umflat gatul spre ureche dar nu era chiar vizibil asta... dar stiu ca in anii precedenti s-au pus vaccine pentru asa ceva.