| Melina2000 a întrebat:

Buna! Ce este bun pentru tratarea micozei unghiei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de natura infectiei!
Mergi la un medic dermatolog si el iti va lua mostra din unghia bolnava, sa vada ce infectie ai acolo, ca sa-ti dea tratament adecvat.

| dullcat a răspuns:

Buna.Pe langa ce a zis Sophieka, inclusiv uleiul de tea tree este bun. Poti incerca cu metode naturale si daca nu dau rezultat atunci mergi la dermatolog sa iti dea ceva adecvat.

| relian a răspuns:

Spalate, sau pune picioarele in apa calda si cu sare, stai acolo sa se inmoaie bine, apoi tai unghia cit de tare poti, sa elimini cit mai mult din unghia mincata.

Banui ca ai la picioare la unghia mare asa este? Nu stiu de ce ataca doar acolo, banui ca unghia aia este groasa si au ce roade ciupercile alea laughing
Dupa ce tai unghia bine sa ajungi la partea normala, iei vata, sau chestii de alea rotunde de bumbac, le folosesc femeile sa se fardeze, ori sa stearga fardurile, cred ca stii despre ce vorbesc, cauti otet, daca poti gasi de ala de 9 grade, pui mumbacu ala pe unghie dai cu otet, imbibi ala in otet si il apliic acolo.

Chiar de o sa simti ceva, adica sa te usture putin, stai asa, aproximativ 15 -30 min, dupa dai jos, si aplici o crema, stai sa ma uit cum se numeste, poti folosi un betisor din ala ce se scobesc unia prin urechi, inmoi betisoru cu vata aia in crema asta si pui acolo pe unghie, intre unghie si piele, la colturi, si stai asa, nu stergi, nu te incalti, nu dormi sa se ia crema aia pe pat.

Faci si tu asta cand stai in casa relax. Faci in fiecare zi, dar in fiecare zi, cit timp este nevoie.
Crema asta garantat o sa te ajute. Dupa ce unghia creste si nu mai ai ciupercile alea, sa continui sa dai cu crema asta macar odata la saptamana, e bun dupa ce faci baie si este pielea mai moale.

Crema se numeste emuaidMAX, nu stiu daca o fi prin RO eu locuiesc in state si am avut la o unghie ciuperca de asta, cu nimic na trecut, decat cu crema asta.

Unde pui ca am dat si cu clor laughing dar banui ca ciouperca asta o fi una alcalina, asa ca i-a placut, cred ca un acid ceva o ataca, de aia am spus sa pui otet.

Daca in RO la tine nu este crema asta, ar putea sa fie, dar cu alt nume, asa ca iti spun ce substanat activa are, sa poti cauta dupa substanta activa ok?

Argentum Metallicum (sau Metalic Silver)

Aici la mine o cutie de crema asta costa undeva la 60$, mult, dar garantat te scapa de ciupercile alea nenorocite.Cutia are undeva la 59 gm asta ce am spus eu.

| Sophieka a răspuns:

Uleiuri esentiale :
- Brad
- Lavanda
- Oregano

Iti dau si lista, eu sunt multumita de firma Herbavit :
- https://liki24.ro/p/ulei-esential-de-brad-10-ml-herbavit/
- https://liki24.ro/p/ulei-esential-de-lavandina-10-ml-herbavit/
- https://liki24.ro/p/ulei-esential-de-oregano-10-ml-herbavit/

Se aplica cateva picaturi din fiecare, impreuna toate 3, pe unghiile afectate si se lasa sa actioneze un 20 de minute.
Ideal ar fi sa faci asta in vana / cabina de dus si sa iti iei un scaunel ca sa astepti. Te avertizez ca miroase puternic si neplacut dar isi face efectul.

Daca nu ai incredere, poti cauta solutie pentru micoza unghiala, fie la farmacie fie in cele naturiste.

Răspuns utilizator avertizat
| SMARTHR a răspuns:

Exoderil sau exciclor