| IL0VEDINER0 a întrebat:

Buna. Chiar nu am nevoie sa ma judecati asa ca daca simtiti nevoia sa o faceti, abtineti-va.
Simt o dependenta de calmantele pe care le iau.
Ma gandesc aproape tot timpul la ele, cand se termina efectul incep sa tremur, sa am un fel de "crize" in care simt sa sar si sa ma misc continuu si sa nu va spun cat de mult astept sa isi faca efectul...
Probabil si din cauza faptului ca viata mea este un stes continuu dar asta nu mi se pare a fi o scuza pentru faptul ca le iau zilnic. Ma sperie faptul ca vreau sa imi maresc doza...
Cam ce as putea sa fac sa renunt la ele?
Simt ca se apropie momentul in care nu isi vor face efectul si nu imi vor da senzatia maxima si o sa trec la cele mai tari.
Tin sa spun faptul ca acestea sunt luate de la farmacie, eliberate fara prescriptie medicala.Pe ele scrie ca nu ar trebui sa dea dependenta insa eu simt altceva si le iau de mult timp

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Din păcate ai devenit dependentă. Dacă renunti la ele vei intra in sevraj.
Nu stiu ce calmante iei tu fara retetă.

| IL0VEDINER0 explică (pentru darrio2007):

Exista, pe baza de plante. De asta scrie pe prospect ca "nu dau dependenta"

| minrest a răspuns:

Cu ce organ de simt simti tu ca se apropie momentul in care calmantele nu isi vor face efectul? Cu ochii, degetele, nasul, limba, urechile? Nu cu astea... e o perceptie extrasenzoriala? Zi mai bine ca iti alimentezi o temere, ca sa justifici anxietatea. Mai bine mergi la medic pentru anxietate, cel putin pentru asta; deocamdata iei un medicament foarte usor, odata ce se da fara prescriptie, de care esti depententa pentru starea de calm, mai putin decat sunt eu dependent de Prestarium pentru o tensiune normala. Sau mai poti sa inventezi temeri pana ajungi prea anxioasa ca sa te mai ajute acel calmant.

| LisaJulie a răspuns:

Incearca totusi sa discuti cu un psiholog despre stres in loc sa iei calamnte pentru orice

| LisaJulie a răspuns (pentru LisaJulie):

Ai incercat sa ai activitati diferite? De exemplu iesiri cu prietenii, citit

| Cipi1212 a răspuns:

Probabil că au produs dependență.

| Ambivert a răspuns:

Iei tu alte chestii de tremuri

| IL0VEDINER0 explică (pentru Ambivert):

Chiar nu, de asta ma pun foarte tare pe gânduri toate aceste apucaturi. Am mai facut pauza de la ele, chiar si 2-3 luni si nu am avut probleme. Insa de data asta nici macar 1 zi nu am reusit.

| Ambivert a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Nu cred că au legătură cu suplimentele, ceva in subconștientul s-a produs, un dezechilibru probabil nu știu. Eveniment neplăcute ceva, stres posttraumatic aduc la suprafață aceste simptome somatice. Ceva te-a marcat!
Alea nu produc sevraj, și nici sindrom de discontinuitate! Doar Xanax și antidepresivele produc astfel de reacții daca renunți brusc nu ceva natural sau homeopat.
Par a fii convulsii ce se produc în anxietate generalizata sau epilepsie! Ai avut vreo lovitura la cap recent? Sau șoc emoțional? Ar trebui sa mergi la un neurolog.

| Ambivert a răspuns:

Din ce vad eu noi ne cam potrivim așa laughing amândoi iubim banii!

| gllopel a răspuns:

Sigur ai facut dependenta. Mergi mai bine la un psihiatru si spune-i prin ce treci si ca nu mai vrei pastile. Te va ajuta.

| cyyprian a răspuns:

Nu e niciun misto. Ar trebui sa renunti la iubirea banilor.
Mai este si varianta in care procuri o suma mare, poate o sa-ti fie bine sau nu laughing

| sunshine84 a răspuns:

Tratează cauza: stresul. Pare a fi o dependență psihologică. Te-ai "agățat" de ele și ti-ai autosugerat că fără nu poți. Citește și despre efectul placebo și nocebo, ca să înțelegi mai bine puterea așteptărilor și credințelor.