| BlondaBlondii a întrebat:

Buna happy de 2 saptamani beau ceva ceai de slabit adica nu e chiar de slabit te mentine in forma si de 3 zile mi-a intarziat menstruatia happy Ar trebuii sa ma ingrijorez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Nu are nici-o influenta ceaiul verde,pentru menstra! Fiecare este cu treaba lui.
Si ai spus corect,ca ceaiul verde,nu este pentru slabit:el accelereaza metabolismul,aduce un aport de vitamine si minerale, contine si antioxidanti.
Totusi nu axagera cu ceaiul verde(evita pe cel la pliculete, foloseste cel vrac), pune in infuzia de ceai si o felie de lamaie(isi face efctul mai bine, datorita vitaminei C).1-2 cani/zi, dimineata sau la pranz, dupa ce mananci ar fi de ajuns.Depinde si de ce varsta ai, din cauza cofeinei.Mai faci pauze dupa 3-4 luni, cate o luna(contine cofeina, dar nu atat de mult cat are cafeaua).

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Să te îngrijorezi dacă ai avut contact sexual, dacă nu vorbim de o dereglare hormonală care poate fi pricinuită chiar de minunatul ceai pe care îl consumi.
Apropo, învață să mănânci, ceaiul este un adjuvant, nu el în sine te slăbește.
Numai bine!
Pa, pa.

| pietrean a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Din cate am citit,nu am gasit nicaieri,ca "minunatul"ceai verde,provoaca dereglari hormonale. Daca vrei,as dori sa-mi indici un articol in care se specifica asa ceva.
Ceaiul verde,accelereaza rata metabolica si oxidarea grasimilor.
Ai dreptate,ca trebuie sa ai si o alimentatie adecvata,multa miscare, pentru a slabi(daca asta este interesul).
Eu il beam, deoarece aveam ceva probleme cu colesterolul si nu aveam voie sa beau cafea(am acufene).Am facut o pauza, deoarece deja la 1, 64m am 54-55 kg, la 60 ani,mananc cat pot de sanatos,fac miscare,dar am si de la "mama natura",un metabolism foarte alert.
Dar in concedii,cand mananc orice(sunt gurmanda,imi plac si dulciurile),dar nici miscare nu mai fac aproape de loc,beau mereu de doua ori/zi ceai verde cu lamaie.
Am facut o divagatie,ca sa arat,ca ceaiul verde, este folositor si in cazul in care vrei sa ai o sanatate buna, dar, mai ales, cand vrei sa slabesti.
O seara buna!

| Legiuitoarea a răspuns (pentru pietrean):

Bună din nou.
Pentru scăderea colesterolului bea ceai de păpădie, din nou ești dezinformată.
În rest, stai în lumea ta.
Pa, pa.

| pietrean a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Poftim? Asta este un mod politicos de a vorbi?
Dezinformata? Care sunt argumentele tale, in ceea ce priveste dereglarea hormonala din cauza ceaiul verde? Oare nu tu dezinformezi, daca nu aduci argumente?
In ceea ce priveste colesterolul, acum il am in limite normale pentru varsta mea si nu cu medicamente.Si ceaiul de papadie(pe langa alte 5-6 ceaiuri) este recomandat,dar mult mai bun este ceaiul verde,pe langa alte beneficii.
Aroganta de care dai dovada,nu cred ca-ti face cinste,iar vocabularul nici atat. Daca as avea varsta ta,eu nu mi-as permite sa spun cuiva "pa,pa"(ca sa nu mai pomenesc de cealalta afirmatie), fara sa-l cunosc. Poate intre tanci, ar fi permis!
O seara buna, chiar daca esti nepoliticoasa, si, probabil, din cauza ca te "ascunzi" in spatele unui nickname! Sau si in realitate esti la fel?!

| Kent_Veronika_1984 a răspuns:

La orce femeie ...trebuie sa te ingrijorezi daca intarzie peste 7 zile!