| AvaMV a întrebat:

De cateva luni observ ca vorbesc destul de mult singura. M-am documentat destul de mult pe internet despre chestia asta, dar nu m-am regasit in niciuna dintre variantele prezentate acolo. Nu vorbesc cu obiectele si nici cu mine insami, insa obisnuiesc sa imi imaginez ca este cineva cunoscut cu mine sau ca ma aflu in anumite contexte si vorbesc despre o intamplare, imi expun o parere etc. Tin sa specific ca mi se intampla doar atunci cand sunt singura. As fi recunoscatoare daca as primi niste pareri legat de nivelul de gravitate al situatiei dar, va rog, fara jigniri si ironii. Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Nu e nici un nivel de gravitate atat timp ca nu exista halucinatii. Limbajul intern este o componenta imporanta a gandirii umane.tu ai gasit doar un mod propriu tie de a iti manifesta imaginatia.

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu mi se pare nimic rău în asta, toți mai vorbim singuri. probabil e din cauza perioadei de izolare, simți nevoia de interacțiune umană

| FreddieM a răspuns:

Buna,nu mi-am imaginat ca vorbitul de unul singur e o practica atat de comuna, asa cum afirma ceilalti amici, dar nici nu am patit sau auzit decat in cazul persoanelor cu probleme psihice.
Oricum, e cam neobisnuit sa te adresezi unui interlocutor imaginar, eu nu as ramane indiferent in asemenea caz. Banuiesc ca ai si tu unele dubii, de aia ai pus intrebarea.
Dar ai putea sa incepi sa te ingrijorezi in urmatoarele cazuri. Daca obisnuiesti sa vorbesti in mod repetat, chiar zilnic, singura cu siguranta e ceva ce nu merge bine. Mai grav ar fi daca si auzi raspunsuri, atunci cu siguranta e nevoie dee psihiatru.
Pana la psihiatru, un psiholog ar putea sa te ajute cu siguranta.
Pace si vremuri mai bune

| Digikey a răspuns:

Ceva nu este in regula.

| DanielDanny a răspuns:

Eu vorbesc in gand, cand fac ceva prin casa de parca explic un tutorial xD!

| razvan34567 a răspuns:

Nu mi se pare nimic in neregula toti avem momente cand vorbim cu noi insine cel mai probabil se trade din cauza autoizolari, simți nevoia de a putea interactiona cu alte persoane si de a discuta un anumit subiect pentru a te putea destresa din punct de vedere psihichappy