Din pacate, daca unghia s-a innegrit, atunci s-au spart vasele de sange dedesubtul unghiei.
Este posibil ca, in 1-2 saptamani sa-si revine, DAR daca incepe sa se si ingalbeneasca (si sa se si miste) unghia, atunci trebuie mers urgent la chirurgie, sa indeparteze unghia si sa deznfecteze locul de puroi!
Unghia va creste inapoi, chiar daca va cadea sau va vi indepartata chirurfical, dar va dura cel putin 1-2 luni.
Daca nu se indeparteaza puroiul de sub unghie, atunci problema se poate agrava si mai mult!
Buna,e și umflata pe lângă negreala,încă nu s-a îngălbenit,dar mă doare umflatura,habar n am,ideea e că mă doare,dorm cu mana pe o perna sa nu deranjez degetul,e nasoala treaba,îmi cam da cu virgula umflatura degetului,că nu trebuia să se umfle din ce știu, că a pățit și tatăl meu așa, el s-a lovit cu ciocanul peste unghie, dar degetul nu i s-a umflat, mii sa nu am vreo ceva, daca nu mi trece umflatura până Marți merg la medic.
Ca idee, ce treburi casnice faci?
Asa-i că e greu cand se văd doar nouă unghii cu ojă in loc de zece.
Unghia va cade dar va creste alta in locul ei.
Că idee,mâncare,spalat,întins pe sârmă,dat cu aspiratorul,chiar și îmbrăcat, călcat etc, știi ce enervant e sa ai degetul bulit? sa stai cu el umflat și strâmb? Daca era la picior nu mă deranja, sau la mana stângă, așa e la dreapta și cu dreapta iti vine greu.
Care deget la i prins in usa de la mîna sau de la picior? Ai rabdare ca nu te vindeci asa usor
Degetul de aratator de la mana dreaptă!
Incearca sa te dai cu cicatridina spray sau unguent acela grabeste vindecarea
Salut. Ar trebui să îşi revină, cam în 2 săptămâni, dacă nu revine mergi la medic.
Trebuie să lași totul să decurgă natural, ca unghia sa cada cand se face cea noua dedesubt. Pune pe ea servetel uscat si prinde-l cu leucoplast sa nu te mai doara la mers. Ca sa nu te doara cand zvacneste poti sa dai cu crema de gheara diavolului de la Alevia.
Trebuie să pui pe deget frunza de varza pe care treci sucitorul de cateva ori, asa o sa se dezumfle. Repeti ori de cate ori te deranjeaza umflatura.