| Bianca1203 a întrebat:

Buna iar,ieri mi-am prins degetul in usa și s-a făcut neagra unghia,nu am putut sa dorm aseară că mă durea,se zvacnea,astăzi abia pot să mișc degetul,și s-a și umflat, când îl ating mă doare.Am fost la medicul de familie ieri dimineață și mi-a zis sa-mi pun compresa cu apa rece și să iau Algocalmin.Am băgat Nurofen sa pot dormi,și mai are momente când se zvacaie degetul de parcă mi-l taie cineva,as vrea doar sa știu dacă îmi va cade unghia, s-a mai întâmplat la mai multe persoane și la unele nu le au mai crescut unghia.Macar sa se dezumfle,că vânătaia pe unghie nu mă deranjează că e neagra,o acopăr cu oja,vreau sa se dezumfle sa pot sa fac treburile casnice,că nu prea pot cu degetul ăla, sta curbat, strâmb. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din pacate, daca unghia s-a innegrit, atunci s-au spart vasele de sange dedesubtul unghiei.
Este posibil ca, in 1-2 saptamani sa-si revine, DAR daca incepe sa se si ingalbeneasca (si sa se si miste) unghia, atunci trebuie mers urgent la chirurgie, sa indeparteze unghia si sa deznfecteze locul de puroi!
Unghia va creste inapoi, chiar daca va cadea sau va vi indepartata chirurfical, dar va dura cel putin 1-2 luni.
Daca nu se indeparteaza puroiul de sub unghie, atunci problema se poate agrava si mai mult!

| Bianca1203 explică (pentru Bula):

Buna,e și umflata pe lângă negreala,încă nu s-a îngălbenit,dar mă doare umflatura,habar n am,ideea e că mă doare,dorm cu mana pe o perna sa nu deranjez degetul,e nasoala treaba,îmi cam da cu virgula umflatura degetului,că nu trebuia să se umfle din ce știu, că a pățit și tatăl meu așa, el s-a lovit cu ciocanul peste unghie, dar degetul nu i s-a umflat, mii sa nu am vreo ceva, daca nu mi trece umflatura până Marți merg la medic.

| darrio2007 a răspuns:

Ca idee, ce treburi casnice faci?
Asa-i că e greu cand se văd doar nouă unghii cu ojă in loc de zece.
Unghia va cade dar va creste alta in locul ei.

| Bianca1203 explică (pentru darrio2007):

Că idee,mâncare,spalat,întins pe sârmă,dat cu aspiratorul,chiar și îmbrăcat, călcat etc, știi ce enervant e sa ai degetul bulit? sa stai cu el umflat și strâmb? Daca era la picior nu mă deranja, sau la mana stângă, așa e la dreapta și cu dreapta iti vine greu.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Care deget la i prins in usa de la mîna sau de la picior? Ai rabdare ca nu te vindeci asa usor

| Bianca1203 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Degetul de aratator de la mana dreaptă!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Bianca1203):

Incearca sa te dai cu cicatridina spray sau unguent acela grabeste vindecarea

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Ar trebui să îşi revină, cam în 2 săptămâni, dacă nu revine mergi la medic.

| Ganderoaica a răspuns:

Trebuie să lași totul să decurgă natural, ca unghia sa cada cand se face cea noua dedesubt. Pune pe ea servetel uscat si prinde-l cu leucoplast sa nu te mai doara la mers. Ca sa nu te doara cand zvacneste poti sa dai cu crema de gheara diavolului de la Alevia.

| Ganderoaica a răspuns:

Trebuie să pui pe deget frunza de varza pe care treci sucitorul de cateva ori, asa o sa se dezumfle. Repeti ori de cate ori te deranjeaza umflatura.