SE numeste secretie vaginala si anunta inceputul pubertatii. Candva, in 2 ani, poate 2 ani jumate de la aparitia lui va aparea si prima menstruatie. Va disparea cand vei intra la menopauza. Trebuie doar sa ai mai multa grija la igiena, fiindca acest lichid, ramas pe chilot mai mult de 12 ore se va incarca cu bacterii, va deveni galbui si va capata un miros neplacut. De aceea, e important sa respeti cu sfintenie cele doua dusuri zilnice (dimineata si seara) si sa-ti schimbi chilotul la maxim 12 ore. Daca dormi in pijamale, fara chilot, pantalonul trebuie purtat maxim 3 nopti, apoi spalat.
Bună!
Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt fată :)
"Scurgerea vaginală alb-gălbuie" despre care spui este secreţia vaginală NORMALĂ şi o vei avea până la menopauză ( întreruperea fiziologică a ciclurilor menstruale ).
Doar că, aspectul secreţiei vaginale normale DIFERĂ în funcţie de perioada de fertilitate în care te afli.
Vezi mai multe detalii la linkul :
http://www.mamicamea.ro/sanatate-femei/secretia-vaginala-normala.html
Dacă acea scurgere/secreţie NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz ) atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.
Toate cele bune.
Acel lichid are rolul de a-ti curata interiorul vaginului tau.Fiindca esti virgina si intrarea in vaginul tau este inchisa/blocata cu o membrana numita himen, este sigurul mod prin care organismul tau reuseste sa mentina curatenia perfecta a vaginului si sa mentina buna functionare a aparatului tau genital. Daca in ultima perioada cantitatea este mai mare mai mult ca sigur prevesteste iminenta aparitiei primei menstruatii, si transformarea ta din fetita in adolescenta si viitoare femeie. Chiar daca te deranjeaza deoarece iti umezeste si pateaza lenjeria intima trebuie sa intelegi ca este un proces fiziologic absolut normal si necesar si nu va dispare practic niciodata.Anunta-o pe mama ta despre aceasta situatie pentru a-ti cumpara acele absorbante de zi cu zi subtiri, bella panty.
Mama mea stie, am astfel de absorbante, dar imi era rusine sa o intreb exact care este treaba cu acest lichid
Draga Georgiana, feminitate ta e ceva inefabil, care emana din toate atributele tale, specifice sau nu sexului frumos, si astfel nu poate sa curga un lichid din ea. Pe de alta parte, daca masculinitatea mea ar consta in penis si testicole, ar fi nasol, caci atunci cand ar trebui sa arat curaj, hotarare si disponibilitate de a risca, ar trebui sa apelez la penis si ar fi vai de penisul meu. In ce priveste lichidul acela, este o secretie normala.
De obicei, din momentul apariției acelui lichid, in maxim 2 ani menstruația ta va trebui sa apăra.
Cu timpul, îți vei cunoaște mai bine corpul si o sa știi ce si cum despre toate.
Dar toate la timpul lor.
Acel lichid este normal, atât timp cat nu are culoarea galbene verzuie si miroase urât.
Nu îți fa griji
De obicei acest lichid este normal sa iti curga, dar nici prea des si in cantitati enorme
. Mie mi s-a intamplat asta inainte sa imi apara menstruatia :*
edyedy1989 întreabă: