| myhaelutzza a întrebat:

Bună! S-a operat cineva de amigdalita prin coblație? Cum a fost recuperarea? E mai ușoară decât în cazul operației clasice? Trebuie sa mă operez și caut calea cea mai ușoară...mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

De amigdalita nu te poti opera. Amigdlita nu este un organ ci o boala (infectie) a amigdalelor. Nu recomand! Amigdalele fac parte din sistemul imunitar si previn infectiile. Tratamentul pe carea l-am urmat eu, in copilarie, la recomandarea strabunicii mele, care era un fel de "vraciul satului" si trata multe boli cu leacuri naturale. A luat un pahar cu petrol lampant, a pus in el o lingura de sare si m-a pus sa fac gargara cu el. Am facut circa 3-4 seri la rand si astazi, la aproape 70 de ani, mananc inghetata cu "polonicul" si n-am nimic. Poate la unii cu sistemul imunitar mai slab dureaza mai mult, dar nu se face mai mult de o saptamana. se poate relua dupa o pauza de o saptamana.

| myhaelutzza explică (pentru Salontanul):

Mulțumesc pentru răspuns, nu m-aș opera nici in ruptul capului, dar din iunie 2024 mă doare gâtul zilnic, și amigdala dreapta mi-e foarte inflamata, am luat 6 tipuri de antibiotic, am fost la o mulțime de medici, unii mi-au recomandat operatie, alții nu, am făcut fibroscopie, m-am saturat de durere și cred că asta ar fi ultima varianta. Credeți că m-ar ajuta metoda cu petrol?

| Salontanul a răspuns (pentru myhaelutzza):

Eu cred ca da! La mine si la alti prieteni din copilarie a mers.

Mulțumesc!

Mulțumesc mult!

7 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

"Operația de amigdalită prin coblație este mai puțin dureroasă și are o recuperare mai ușoară decât cea clasică. Mulți pacienți raportează mai puțină sângerare și durere postoperatorie, iar vindecarea este mai rapidă, de obicei în 7-10 zile. Totuși, fiecare organism reacționează diferit. Dacă vrei cea mai ușoară opțiune, coblația este preferată față de metoda tradițională."

| myhaelutzza explică (pentru annonimaaaa555):

Mulțumesc pentru răspuns, am citit și eu aceste lucruri. Mă interesa experiența personală a cuiva care a trecut prin aceasta operație.