De amigdalita nu te poti opera. Amigdlita nu este un organ ci o boala (infectie) a amigdalelor. Nu recomand! Amigdalele fac parte din sistemul imunitar si previn infectiile. Tratamentul pe carea l-am urmat eu, in copilarie, la recomandarea strabunicii mele, care era un fel de "vraciul satului" si trata multe boli cu leacuri naturale. A luat un pahar cu petrol lampant, a pus in el o lingura de sare si m-a pus sa fac gargara cu el. Am facut circa 3-4 seri la rand si astazi, la aproape 70 de ani, mananc inghetata cu "polonicul" si n-am nimic. Poate la unii cu sistemul imunitar mai slab dureaza mai mult, dar nu se face mai mult de o saptamana. se poate relua dupa o pauza de o saptamana.
Mulțumesc pentru răspuns, nu m-aș opera nici in ruptul capului, dar din iunie 2024 mă doare gâtul zilnic, și amigdala dreapta mi-e foarte inflamata, am luat 6 tipuri de antibiotic, am fost la o mulțime de medici, unii mi-au recomandat operatie, alții nu, am făcut fibroscopie, m-am saturat de durere și cred că asta ar fi ultima varianta. Credeți că m-ar ajuta metoda cu petrol?
Eu cred ca da! La mine si la alti prieteni din copilarie a mers.
Mulțumesc!
Apropo! Petrol lampant: https://www.e-chimicale.ro/gaz-lampant-08l.html
Mulțumesc mult!
"Operația de amigdalită prin coblație este mai puțin dureroasă și are o recuperare mai ușoară decât cea clasică. Mulți pacienți raportează mai puțină sângerare și durere postoperatorie, iar vindecarea este mai rapidă, de obicei în 7-10 zile. Totuși, fiecare organism reacționează diferit. Dacă vrei cea mai ușoară opțiune, coblația este preferată față de metoda tradițională."
Mulțumesc pentru răspuns, am citit și eu aceste lucruri. Mă interesa experiența personală a cuiva care a trecut prin aceasta operație.