| Lica98R a întrebat:

Bună seara, am o problema cam ...supida.
Am anxietate și depresie, doctorita mi-a recomandat Xanax, Serlift, Coaxil, Valeriana, mi-a făcut un plan ...am respectat planul dar după un timp m-am simțit mai rău. I-am zis că nu dorm dar a insistat să iau în continuare așa.
Eroarea mea a fost când a dat 60 de comprimate de xanax pentru 3 luni și le-am luat într-o lună, nu puteam dormi nicicum și de aia am mărit așa dozele.
Practic am urcat progresiv până la 2 mg xan și 200 mg serlift când planul însemna 0.25 și 50 mg.
Am realizat ce tâmpenie am făcut și am mers iar la ea să-i cer ajutorul, dar tipic, m-a amenințat cu pușcăria(de parca asta ar fi frica mea cea mare)și cu probabilitatea de deces exprimându-se trivial și datorită ei nu am mai cerut ajutor.
De 5 luni nu am mai luat nimic dar mă simt în continuare f rău, analizele ies bune, dar eu am niste stări f nașpa.
A mai pățit cineva asta și ce ați făcut să vă reveniți, vă rog să-mi dați un sfat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cauta-ti niste prieteni veseli, cu care sa faceti activitati dese in comun: drumetii, intruniri sportive, chefuri onomastice acasa, etc!

| BaleaMAN a răspuns (pentru Bula):

Aceleași răspunsuri anoste și cliseice le dai de când s-a înființat platforma. Când ai depresie nu mai ai chef de nimic, nici nu poți să te scoli din pat, nu ai motivație deloc și nici energie. Lumea se îndepărtează de tine când te vede mereu posomorât, nu prea e interesat nimeni sa te ajute, trebuie tu singur sa ieși din propriul iad.

| Bula a răspuns (pentru BaleaMAN):

Daca te convingi ca nu poti, atunci nu poti ridica nici macar un bat de chbrit.
Se numeste AUTO-SUGESTIE.

Chiar nu poți face nu o tratezi chimic. Auto-sugestia nu funcționează și nici placebo când ai depresie. Nici în dezechilibru chimic nu îl poți remedia cu ce ineptii spui tu. Depresia este un dezechilibru chimic la nivelul creierului,o maladie și un dezechilibru energetic, chiar hormonal.

Daca n-ai vointa, atunci nu te vei vindeca.

Depresia îți ia voința de aia oamenii se sinucid. Mai citește despre depresie că pari neofit.

Tocmai din acest motiv am scris inainte: sa-ti cauti niste prieteni veseli si activitati, care te pot ridica moral.

Eu am intalnit multe asemeea cazuri si toate s-au rezolvat in mediu propice, fara medicamentatie.

Tu ai avut noroc. Când ai depresie nu contează câți oameni se află lângă tine, daca nu rezonezi cu ei te simți foarte rău, ba chiar mai rău dacă ai sta singur izolat într-o pădure. Nu e nimeni interesat sa vindece pe nimeni. Tu trăiești în anii 80 când există empatie nu in anul 2025 când lumea e individualistă și egocentrista. Depresie are mai multe cauze decât îți imaginezi tu, când nu ești bine cu tine pot fi și 10.000 de oameni langa tine,tine de chimia creierului nu de anturaj. E adevărat că sportul ajuta dar nu oamenii care azi ești totul pentru ei mâine te scuipa și denigrează. Depresia poate avea și cauze spirituale,și organice și ca efect secundar a unei alte boli cronice ce nu se mai poate vindeca! E de o complexitate mai vasta decât percepi tu. Nu toate depresiile sunt relaționale, din cauza singurătății, unele au mai multe cauze cum ar fi un microbiom nesănătos, dezechilibrat, un sistem digestiv bolnav.

| Lica98R explică (pentru Bula):

Așa e... medicamentele mie doar mi au agravat starea, am crezut că o să mor din cauza reacțiilor adverse.
Niste tâmpenii.
Ar trebui sa de-a mai cu restricție xanax-ul ăsta,
Voiau să i de-a verișoarei mele de 13 ani, o tâmpeau pe fată de minoră ...aiurea rău

| Violleta2022 a răspuns:

Xanaxul se da numai pe reteta si numai in cantitatea prescrisa de medicul psihiatru, iar faptul ca tu ai luat cantitate tripla sau poate l-ai vandut, este numai problema ta, ca alte medicamente nu au cum sa-ti mai prescrie odata ce ai dovedit ca nu se poate avea incredere in tine.
De ce nu-ti iei un job ca sa fii ocupat toata ziua, care-ti va imbunatatii starea de spirit.
Ia valeriana ca se gaseste la liber in farmacie si iesi zilnic la alergat, sau la inot daca nu faci munca fizica care sa te oboseasca suficient.
https://comenzi.farmaciatei.ro/cauti/valeriana

| Lica98R explică (pentru Violleta2022):

Am luat și valeriana, și tot soiul de suplimente...
Mă obosesc destul că lucrez în 3 schimburi.
Nu e vb de încredere, dar nu m-a avertizat că e f periculos, a zis că e somnifer., și să-l iau la nevoie...
Asta e.m-am fraierit singură?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Lica98R):

Xanaxul NU este somnifer!

Xanax este un calmant care conţine substanţa activă alprazolam. Aceasta aparţine unui grup de medicamente denumite benzodiazepine. Benzodiazepinele afectează activitatea chimică din creier pentru a susţine somnul şi a reduce anxietatea şi îngrijorarea.

| sabin89 a răspuns:

"m-a amenințat cu pușcăria"
Păi da, dacă mori din cauză că ai luat o doză prea mare de medicamente, te poate băga la pușcărie. Este articol de lege.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

Cum să-l bage la închisoare, dacă e mort? În plus, sinuciderea nu e infracțiune.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Îl poate băga. Și nu pe cinci ani, nici pe zece, ci pe...o veșnicie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la un alt doctor!

| BaleaMAN a răspuns:

Ești în sevraj de aia ai starile astea! Nu trebuia să le intrerupi brusc ci progresiv. Caută un alt psihiatru mai sănătos la doaga,mai empatic.
Xanax nu se ia pentru somn, eu o greșeală fatală, ci doar daca nu poți să ieși din casă, doar daca nu ești funcțional. E greu sa îți revii, poate dura și 1 an de zile, poți și să mori! Nu te joci cu așa ceva. Eu le am întrerupt treptat la indicația medicului și acum iau albastru de metilen.

| Viofa a răspuns:

Sper să te ajute ce îți recomand. Ceai de roinita. 7 zile, câte 2 căni pe zi infuzie (o linguriță de ceai pusă intr o cană și acoperită vreo 5-10 minute), nu contează când le bei, de-a lungul zilei. După cele 7 zile faci pauză 2 zile iar după aia începi să bei doar câte o cană, la fel infuzie. O să-ți dea o stare de "nesimțire", totul e bine. Îți țin pumnii, aștept să îmi scrii. Să ai răbdare, să nu întrerupi