| Robertoo9l a întrebat:

Buna seara, cunoașteți un medic dermatolog ok din București? Am 19 ani și de câteva luni mă confrunt cu o cădere a parului, plus mătreața urmată de mâncărimi urmate de roșeață plus coji galbene cu care mă confrunt de ceva timp...
Înainte să văd pe aici sa mi se spună că sunt nespălat și trebuie să mă spăl, spălarea o fac o data la doua zile pe cap, plus am incercat și de la medicul de familie niste șampoane antimatreata și nu au funcționat.
Avand in vedere problema cu căderea părului ( nu am stat să număr cate fire îmi cad, dar pe fiecare dimineață când îmi fac parul, posibil sunt in jur de 20-50 ) am inceput sa devin stresat pe aceasta tema și mă cam afectează.
Dacă sunteți dornici să mă ajutați cu un doctor dermatolog sau ați avut această problema și ați rezolvat-o și dumneavoastră, aștept părerea voastră și adresa doctorului sau orice! :]
(Ca o mica chestie, parul meu e destul de creț, și de obicei obișnuiam până în vara aceasta sa îl las destul de lung)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Matreata este provocata de o DERMATITA SEBOREICA si se poate rezolva cu un Sampon cu NIZORAL, cumparat din farmacie.
Sampoanele din comert, cele anti-matreata nu contin medicatie ca cel vandut numai in farmacii, continand medicamentul NIZORAL.

Evidnet ca matreata nu dispare peste noapte sau dupa cateva spalari, fiind necesar macar 2-3 luni de folosinta intensa a acelui sampon cu medicatie.
Totodata este total interzis sa folosesti alt tip de sampon sau conditioner de par, geluri, spume, creme si alte produs pentru par fiindca acelea ti-au provocat caderea parul, declansand aceasta dermatita seborieca severa.

In principiu orice medic dermatolog poate sa-ti spuna asta, fara sa fie nevoie de un anume medic.

Inca ceva: este perfect normal sa cada 100 de fire de par pe zi!