Întrebare recomandată | Matei_Edy_1997 a întrebat:

In urma cu 5 zile am suferit o fractura la metatarsiena 4 de la piciorul drept. S-a intamplat la fotbal. am ghips si in mod normal peste 2saptamani il scot.Cat de lunga este recuperarea? Cand mai exact voi putea sa joc fotbal sau sa merg la sala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AdelinaC a răspuns:

In general 8-10 saptamani. Dupa poti juca fotbal, dar sa ai grija sa nu depui efort de prima data pentru ca te fracturezi iar. O iei usor, intai cu miscari ale labei piciorului, apoi cu un sprint usor, dupa inca o saptamana de exercitii usoare si constante poti reveni la normal.

| Andra1818 a răspuns (pentru AdelinaC):

Dupa ce iti scoti ghipsul sa nu depui efort 2-3 luni... sau poti sa te duci la doctor sa-ti faci un control. Funda?

5 răspunsuri:
| Deliiiia a răspuns:

Depinde de fiecare, intervalul ar fi de cateva saptamani. Recuperarea variaza de la o persoana la alta, insa la varsta ta se vindeca relativ repede(2-3 saptamani), dar zona va ramane sensibila, asa ca trebuie sa ai grija.

*ca o informatie in plus, in limbaj metafizic o fractura la picior semnifica teama fata de viitor*

Răspuns utilizator avertizat
| rosi87 a răspuns:

Sall,fii atent.Eu am avut piciorul in ghips 7 zile(de le crestere). Dupa ce l-am scos doctorul mi-a zis ca peste 4 saptamani sa incep iar fotbalul.Deci tu ai sa stai cam 8 saptamani fara fotbal..si dupa sa incepi tare adica in forta ....sau sa faci pauza 3 saptamani si dupa sa faci mai usor.Cam asa e.La sala...ai putea insa sa nu faci cu picoarele(parerea mea).

| Caterina99 a răspuns:

Daca ai sa-i faci masaj, nu vei pune mult efort in el ...foarte repede te vei recupera ..doar sa nu mergi mult in el si totul va fi binehappy.