Nu-ti face griji ca de exemplu si eu in timpul zilei am pofta de dulciuri! uneori mananc ogramada de bomboane in timp ce ma joc la calculator.si iti dai seama ca daca mananc in timp ce ma joc nu mai tin seama de numarul bomboanelor. dupa cateva minute sau ore de cand m-am oprit din mancatul bomboanelor iar am pofta de ceva dulce si mai caut si mai mananc o punga de cipsuri. dupa poate doua felii de paine(im place mult painea fara nimic)! si mai continui, dar pana cand imi dau seama ca e destul si ma abtin! dar chestia e ca mai alerg pe afara, insa nu fac regulat sport.cand pot si cand am chef.si asa nu mai am probleme.
legat de diminuatul poftei de dulciuri! incearca sa te speli pe dinti.eu asa mai fac uneori si put si simplu nu mai ai pofta de dulciuri saaau cauta pe net cum poti face sa nu mai ai pofta de dulciuri! se gasesc multe site-uri!
sper ca ti-am fost de ajutor cat de cat! pa pa
Daca nu esti cumva la cura, atunci fa-ti degraba un test de glicemie. dorinta de dulce este un simptom al unei boli numite diabet.I-ti recomand un control de specialitate inainte de orice altceva.succes
1. Aveti obezitate instalata?
2. Aveti probleme cu vederea?
3. Cum calificati starea generala de sanatate?
4. Sunteti o persoana energica sau obositi repede?
5. Somnul este continuu sau intrerupt?
6. Ce cantitate de lichide consumati zilnic?
7. Transpirati abundent?
8. Va considerati o persoana "rea de foame"? (daca va e foame aveti si o stare de nervozitate excesiva, ce se calmeaza odata cu aparitia senzatiei de satietate).
9. Ati mai avut in familie persoane suferinde de diabet?
Daca majoritatea intrebarilor va pun putin pe ganduri, ar fi util/necesar consultul unui diabetolog.
Daca "pofta de dulciuri" e ceva trecator, nu e neaparat nevoie sa va faceti probleme, decat in privinta siluetei.
Sper ca nu v-am agasat cu prea multe intrebari.
Te abtii.Doar nu crezi ca poti lua o pastila si bang! a disparut pofta de dulciuri. Daca esti la cura nu renunta de tot la dulciuri.Cateodata simti nevoia de ceva dulce.Atunci poti gustari ceva precum un fursec, briosa sau o lingurita de dulceata. Poti manca o data la 2 saptamani o prajitura sau 1 pe luna. Acum nu spun sa mananci non-stop dulciuri pentru ca ai impresia ca-i manca ceva dulce .Nu.Manaci,dar cu masura.
Mananci cat mai multe fructe, contin multa glucoza dar nu ingrasa ca prajiturile sau ciocolata mai ales ca acum e toamna si gasesti o groaza de fructe de-a noastre proaspete