| patty_9219 a întrebat:

Buna sunt Patty, sunt insarcinata in 35-36 saptamana si am facut analize la secretie vaginala. Rezultat:celularitate normala, prezente hife si spori micelieni, absent TR/GO, absent streptococ si candida. Tratament: lactacyd, nidoflor, clotrimazol. Primele sunt ok dar am o retinere pentru ultimul medicam. Poate dauna bebelusului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La 36 de saptamani nu va dauna bebelusului.

Abh
| Abh a răspuns:

Clotrimazolul este cel mai uzual antimicotic ce se indica gravidelor in ultimele 2 trimestre de sarcina. Nu afecteaza fatul. Mai degraba fatul e afectat la nastere de secretia vaginala patologica prin care trebuie sa treaca in momentul expulziei, asa ca trateaza-te!

Elianna
| Elianna a răspuns:

Din prospect am vazut ca este contraindicat in primul trimestru de sarcina. Oricum, este un unguent!
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1048

| kiddutssa a răspuns:

Clotrimazol este din cate stiu un unguent care previne si combate aparitia candidei, nu cred ca ar afecta bebelusul, dar poti sa verifici si pe prospect, si de vreme ce ti-a fost recomandat de un medic nu cred ca ai de ce sa iti faci griji.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu urnezi tratamentul medicului, la nasterea bebelushului acesta o sa treaca prin vagin si o sa se contamineze cu candida, problema este ca nu o sa poata suge pentru ca limba se incarca de candida, o sa fie nelinistit, nu o sa creasca in gerutate cum trebuie, iar tu o sa ai mancarimi si scurgeri.Sotul tau la fel, igiena foarte buna si medicatia respectiva, medicul stie ce face, mai ales ca ai trecut de primele 3 luni si efectele asupra organelor sunt minime la 35-36 saptamani.