Da, este destul de normal ca în timpul tratamentului cu Roaccutan (izotretinoin) să mai apară ocazional coșuri, chiar și după câteva luni de tratament. Iată câteva lucruri importante de știut:
Roaccutanul acționează progresiv – La unii oameni, poate dura 4-6 luni (sau chiar mai mult) până când pielea se curăță complet. Apariția ocazională a unor coșuri nu înseamnă neapărat că tratamentul nu funcționează.
Este importantă doza cumulativă – Succesul tratamentului depinde și de doza totală pe care o primești în timpul tratamentului, nu doar de perioada scurtă. Medicul dermatolog ține cont de acest lucru.
Factorii externi – Stresul, alimentația, ciclul hormonal (în cazul femeilor), folosirea unor produse necorespunzătoare pot cauza mici erupții chiar și în timpul tratamentului.
Reevaluare medicală – Dacă apar mai multe coșuri, sunt dureroase sau persistente, e o idee bună să discuți cu dermatologul tău. Poate fi nevoie de ajustarea dozei sau de adăugarea unui tratament complementar.
Ce coincidenta fata mea. fix din asta am luat si eu acum ceva timp, am luat doar o luna si dupa m-am oprit ca mi se uscase tenul prea tare si mi-a aparut o pată neagră pe braț. dupa ce nu am mai luat roacutan a redevenit tenul gras și au reapărut coșurile.
daca îl folosesti de 4 luni și ți-au iesit 3 cosuri nu stiu cat exact cat de normal e dar sfatul meu e sa renunti la el ca are o gramada de efecte adverse și tenul e ca lumea doar cat timp iei zilnic, daca il stopezi redevin problemele.
ai grija de corpul tau te pup
Buna, da e complet normal mai apar pe parcursul tratamentului dar vei vedea schimbari in bine cu timpul, 4 luni nu e mult
loramesesan întreabă:
loramesesan întreabă: