| RaduDaria a întrebat:

Bună TPU. De 3 luni iau anticonceptionalele Yasmin și de când le-am început am o durere de sân constantă. A mai pățit cineva? Și ce aș putea face? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Mergi la medic.

| Violleta2022 a răspuns:

Astea sunte efectele secundare ale anticonceptionalelor.
Scrie in prospect, ia de citeste!
Consumul de anticonceptioale poate duce la aparitia de chisturi, noduli, tumori etc, odata ce afectaeza direct si masiv hormonii corpului tau.
Elimina in totalitate anticonceptionalele i nu le mai lua niciodata, flosing PREZERVATIVUL la sex, care nu are efecte secundare pentru nici unul din voi.

| Violleta2022 a răspuns:

Am uitat sa-ti spun anticonceptionalele YAZZ si YASMIN sunt total interzise de foarte multi ani in America, Canada si Australia, deoarece au murit foarte multe femei in urma folosirii lor.
Nu glumesc... si nici nu stiu de ce medicii ginecologi inca le prescriu in Romania, poate pentru ca ei primesc comision la prescrierea si vanzarea acestora, fara sa-i pese cat de bolnava este vreo pacienta.

| RaduDaria explică (pentru Violleta2022):

Am auzit si eu dar cică nu îmi poate da alte pastile deși am facut toate analizele si au ieșit ok.

| Violleta2022 a răspuns (pentru RaduDaria):

Bineinteles ca-ti poate da alte pastile, dar nu vrea, fiindca el are comision mare de la farmacii, cand prescrie aceste anticonceptionale. Dar este decizia ta daca le iei, mai ales ca s-au dovedit clar ca tie iti fac rau.
Eu iti recomand sa schimbi ginecologul!
Durerile de sani sunt generale de modificari hormonale, de aparitia nodulilor samd.

| gabicoo a răspuns:

Dar prezervativul ce are?

| Robert2526 a răspuns:

Este un efect foarte des intalnit la Yasmin pentru ca e unul din anticonceptionalele cu doze ridicate de hormoni. Pentru ce ti-a fost prescris? sau ai luat tu singura?

Daca doar vrei sa previi o sarcina, iti recomand utilizarea unui alt contraceptiv oral, Yasmin este unul dintre cele mai problematice.

Fumatoare? cati ani ai? de la 1 la 10 cat de intensa este durerea? durerea este la un singur san sau la ambii?

| RaduDaria explică (pentru Robert2526):

Am fost la medic cu toate analizele si mi-a dat Yasmin. In primele 2 luni nu mam simțit bine deloc. Mi-a fost prescris pentru prevenirea unei sarcini si pentru reglarea ciclului. Am întrebat daca imi poate da ceva care nu este asa de puternic si mi-a recomandat Yaz sa încerc. Am 24 de ani si sunt fumătoare si durerea este cam de 4-5 la ambii sani

| Robert2526 a răspuns (pentru RaduDaria):

Daca este la ambii sani, este in regula ( in sensul ca e clar efect al pastilelor). Personal am o parere foarte proasta despre Yasmin, existau si alternative cu concentratie hormonala mai mica si de generatie mai noua. Concret. prefer gestoden in loc de drospirenona.

Dar aici depinde de pacienta. ai si pilozitate excesiva? daca da, atunci pastreaza tratamentul ca dupa cateva luni efectele acestea "negative" vor disparea

| Whitte a răspuns:

Te duci la medicul care ti le-a prescris si spui ce se intampla. Iti va prescrie altele.

| Aethezia a răspuns:

Și eu tot Yasmin iau...
Cumva e normal în primele 2-3 luni, până își face efectul, dar dacă te simți prea rău de la ele, mergi la un medic.

Eu nu am nimic de la ele, decât în primele săptămâni de când am început să le iau, niște cheaguri de sânge și tot așa, niște dureri de ovare și stări de moleșeală, dar mi-a trecut.

Depinde și de organism, până la urmă...