| marius_8773 a întrebat:

Buna tuturor.
de citeva luni am probleme cauzate de marirea prostatei. dupa teste s-a constatat ca nu este cangerigena ci ca este vorba de o marire care are loc la majoritatea barbatiilor incepind cu virsta de 45 de ani. nu mi s-a prescris nici un tratament (afara de niste pastile naturaliste) si nu m-i s-a dat vreo indicatie cum sau ce as putea face sa previn o marire in continuar. nu am probleme de urinare in timpul noptii (deci sa ma trezesc, etc) ci doar seara inainte sa adorm am o sentatie continua ca si cum ar trebui sa merg la toaleta cu toate ca am fost cu citeva minute inainte. dupa ce reusesc sa adorm totul este ok si nici macar dimineata, dupa trezire, nu mai am aceasta senzatie deranjanta. doar seara, inainte sa adorm. cine a trecut printr-o situatie asemanatoare sau poate da un sfat folositor? va multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

I-a acele pastile naturiste prescrise de medic si in plus, fiindca este vremea rosiilor consuma zilnic un pahar de suc din rosii.Contin licopen si previn prostata.

| MissCamelia a răspuns:

Tata are aceeasi problema, ia proscar, problema nu s-a redus dar nici nu a avanasat, dupa tratament s-a imbuntatit problema cu urinarea sanatate multa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Neaparat pe langa indicatiile medicului, ai grija sa nu sezi niciodate pe ceva rece, nici macar pe un taburet; iti cumperi pernute plate sunt in comert pentru scaune. Apoi sa nu mananci sarat si condimentat. Putina sare dar condimente nu, de loc : piper, ardei iute, etc. apoi fara alcool si fara tigari. Acum cand gasesti, fa o cura de struguri, mananca zilnic 50-100 gr de seminte de dovleac crude, fa o cura cu gel de aloe (de la distribuitorii Forever living) si o cura cu propolis, de la aceiasi firma. Bea ceaiuri de pilda : 30 gr. strugurii ursului, 20 gr. tataneasa, 20 gr. trei frati patati, 20 gr. muguri de pin, 20 gr. urzica moarta, 20 gr. coada calului, 20 gr. galbenele, 10 gr. salvie, 30 gr. coada soricelului, 10 gr. frunze de vita de vie. Se ia 1 lingurita din amestecul acestor plante la 250 ml. apa clocotita, se infuzeaza 2 minute, se beau 3 cani pe zi, calde, indulcite cu miere (se adauga 1 lingurita de biter suedez). Am avut pe unchiul meu cu aceasta problema si de 9 ani se simte excelent si este acum de 65 de ani. Sanatate multa!