| Daniel211 a întrebat:

Bună tuturor!
După o răceală, am rămas cu un zgomot constant în urechea dreaptă. Am făcut timpanogramă și mi s-a spus că am lichid în spatele timpanului. Observ că zgomotul dispare complet când stau culcat pe partea dreaptă.
Am programare la ORL pe 14 mai, dar până atunci aș vrea să știu: a mai trecut cineva printr-o situație similară? Ce tratament sau măsuri v-au ajutat? Orice sfat este binevenit!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai trompele lui Eustachio înfundate.
- Pune comprese calde in spatele urechii
- Consuma lichide calde: ceaiuri, supe etc.
- Fa gargara cu apa calda in care ai pus o lingurita de sare. Apa sa fie cat de calda suporti.
Asa desfunzi trompele lui Eustachio si implicit urechea interna.
Plus ca eviti vreo infectie care te poate lasa cu auzul mult diminuat.

Foloseste un Neti Pot si fa-ti spalaturi nazale cu sare de mare. Fierbi apa, sterilizezi vasul mai intai, torni apa fierbinte si o lingurita de sare. Lasi sa se racoreasca pana ajunge la temp corpului.
https://www.youtube.com/watch?v=sKlpRjgriGM

1 răspuns: