| xaLynx a întrebat:

Buna ziua cu ce pot trata si eu o raceala la plamani netratata? am auzit ca pot cu antibiotice dar ce antibiotic? happy funda la cine ma poate lamuri...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Ai nevoie de recomandarea medicului si de reteta. Zinnat este un medicament cu administrare orală, un antibiotic aparţinând cefalosporinelor care este rezistent la majoritatea beta-lactamazelor şi este activ asupra unui larg spectru de germeni Gram-pozitivi şi Gram-negativi.
Este indicat în tratamentul infecţiilor produse de germeni sensibili.
Indicaţiile includ:
Infecţii ale tractului respirator superior: otite medii, sinuzite, tonsilite, amigdalite şi faringite.
Infecţii ale tractului respirator inferior: pneumonie, bronşită acută şi exacerbări acute ale bronşitei cronice.
Infecţii ale tractului genito-urinar: pielonefrite, cistite şi uretrite; gonoree, uretrită gonococică acută necomplicată şi cervicită.
Infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi: furunculoze, piodermite şi impetigo.
Tratamentul fazei precoce a bolii Lyme şi ulterior profilaxia fazei tardive a bolii Lyme la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.
Cefuroxima se prezintă şi sub formă de sare sodică (Zinacef) pentru administrare parenterală. Aceasta permite utilizarea terapiei secvenţiale cu acelaşi antibiotic, când este indicată clinic o schimbare de la calea de administrare parenterală la cea orală. Zinnat este eficace când este folosit după tratamentul iniţial cu Zinacef (cefuroximă sodică) în cazul pneumoniei sau al exacerbărilor acute ale bronşitei cronice.

Răspuns utilizator avertizat
| Elvina a răspuns:

Mergi la medicul de familie. El e singurul care e poate ajuta. Bafta!

| Xenya a răspuns:

Anitibioticele trebuie prescrise de cate un medic, deci trebuie sa mergi la medic sa iti dea o reteta... happy

| teodora24 a răspuns:

Nu stiu dar puteti sa va duceti la medic sa va informati si daca aveti apa la plamani adica pleurezie puteti lua maedicamentele: sinerdol, isoniazida, pirazinamida si etambutol. Sper ca v-am ajutat!

Întrebări similare