| Eva1997 a întrebat:

Bună ziua! Starile de tristețe, plâns te slăbesc? Dacă plângi slăbești?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Misteriosul333 a răspuns:

Bună ziua!
Păi nu mai plânge! Încearcă să te înveselești cumva, mai citește câte glumă. Trebuie să fii mai optimistă și să ai mai mult control asupra ta. Gândește-te la ceva ce îți place ție, la ce te face să te simți mai bine.

8 răspunsuri:
| 9PM a răspuns:

De la stres. Când plângi des cortizolul e mărit și atunci slăbești și ai imunitare scăzută. Și de la depresie poți slăbi. Depresie = plâns = stres= slăbit.

| RaluAngel8722 a răspuns:

Pe unii suferința ii slăbește ca nu mănâncă și plâng și se consuma. Pe alții ii îngrașă dacă mănâncă pe fond nervos.

| NanaBanana2006 a răspuns (pentru 9PM):

De unde le scoți? E fix invers. Cortizolul e supranumit hormonul stresului tocmai pentru că favorizează depunerea de grăsime, în special pe burtă, și crește pofta de mâncare (corpul crede că e în pericol și stochează resurse, nu le arde).

Dacă cineva slăbește când suferă, e strict pentru că intră în deficit caloric (nu mai are poftă de mâncare și nu mai mănâncă deloc), nu din cauza cortizolului sau a plânsului în sine. Plânsul consumă cam tot atâtea calorii cât o conversație banală, adică neglijabil. Să spui că stresul te slăbește biologic e o eroare uriașă; majoritatea oamenilor se îngrașă de la stresul cronic tocmai din cauza dezechilibrelor hormonale pe care le-ai explicat tu fix pe dos.

| gemeni6226 a răspuns:

Pe mine ma elibereaza, si nu nu slabesc, e drept plang foarte rar.Iar tristetea evit ascultand:cand sunt nervoasa(si asta fff rar)black metal, cand sunt trista muzica populara, iar cand sunt vesela muzica disco a anilor 1980-2000.

| Cipi1212 a răspuns:

Slăbești prin transpirație.

| codrinbakasigmadaddy a răspuns:

Mai bine te apuci de dansat in clipurile lu sandu ciorba

| Eva1997 explică:

Am 21 ani, 38 kg, colecist alungit. Din 2018 am slabit ca nu am vrut sa mananc ca eram stresata sa iau examenul de capacitate ca sa intru la liceu, iar din 2023 nu am mancat ca eram stresata ca ramasesem corigenta la romana, iar de atunci pana acum ma chinui cu bacalaureatul si am intrat in depresie si am zis sa nu mananc ca sa nu mai traiesc deloc. Acum vreau mai mult sa plec noaptea de acasa, pe furis, poate reusesc sa ajung la doctor. As pleca pe jos spre Constanta. Mama mea nu vrea sa ma fuca la doctor si nici pe mine sa ma lase sa ma duc singura. Asa acum o saptamana m-am simtit foarte rau cu durerei de cap puternice, ameteli, stari de confuzie, dezorientare, derealizare, nas infundat, senzatie ca nu mi se misca burta, ca inima mi se opreste si tresar cu senzatie de soc electric in corp. Seara intram in panica.

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca nu mananci in timpul acelor stari, da. Daca esti stress eater, atunci nu.