Da este migrena, nu ai ce face, nu cred ca are legatura cu ecranele si alte povesti. Mai degraba este ceva genetic decat legat de activitati.
De regula majoritatea migrenelor, au loc in acea parte, in zona cortexului care controleaza vazul, posterior.
Ai spus ca is unele si mai urate, asa ai auzit. Da probabil, daca migrenele sunt pe partea cu auzul, sau mai ales cu vorbirea, iti dai seama ca te afecteaza la limbaj in timpul ala cit tine.
Dar cum zic majoritatea au loc in zona vizuala.
Ce este de fapt migrena? Este o activitate ceva mai ridicata, a unor neuroni la un moment dat, fara motiv uni neuroni din anumite zone, in general zonele astea de pe cortex, unde sunt centre de comada o iau razna, adica transmit semnale mult mai rapid si neordonat, semnale care nu mai pot fi procesate, adica sa dea ceva clar, asa apar acele zigzaguri, falshuri, pete orabe etc.
Cit dureaza, de la cateva minute si pana la 60 minute uneori, pentru ca acei neuroni au o activitate foarte intensa, cosuma si multa energie, influenteaza nervul V un nerv care merge la fata, la scalp, de aia te doare capul asa de tare.
Nervul ala este enervat de acesti neuroni, de activitatea lor si il inflameaza, activitaea acestor neuroni dilata vasele de sange care apasa pe nervi si toate astea duc la acea durere de cap, fata ochi etc.
Dupa cei trece, acei neuroni se opresc, in loc sa revina la normal ei se opresc cateva minute, putine, nu mai transmit semnale, sau transmit dar putine, asa apar si alte simptome, ca furnicaturi, sau nu stiu ce mai simt persoanele care au migrene, tocmai ca ei nu mai transmit semnale si tu sa simti normal.
Apoi revin la activitatea lor normala.
Ce se stie, este ca aceste episoade nu afecteaza memoria, nu afecteaza longevitatea, nu afecteaza personalitatea.
Poti sa simti si degetele ca amortesc, sau alte zone tot din cauza lor, este ca nu mai transmit semnale normal cand se linistesc si nervii din zonele alea sunt lipsite cateva secunde, minute de informatie.
Unele persoana au episoade asa cand si cid, altii mai frecvente, etc.
Este ciudat pentru ca neuronii in general is aia ce erau si acum ceva ani in urma, deci genetic sa se deregleze mai tirziu, tot ce se poate, dar de ce se deregleaza cand si cand, de ce nu-s dereglati mereu.
Sau ar putea sa fie defecti dar creierul suplineste, face alte conexiuni si lasa pe astia sa se linsiteasca, ori is linistit de alti neuroni, tinuti sub control, creierul este cel mai putin cunsocut organ.
Pina acum se stia ceva, acum sa revenit cu alte informamtii, neuronii se pot regenera, pot face alte conexiuni si cine stie ce mai fac, asta sa descoperit acum mai in zilele noastre.
Bine aceste informatii nu te ajuta, cei care au migrene stau cu ele, insa asa ca idee, se cerceteaza, cand o sa vina rezolvarea sau daca o sa vina vreodata, asta nu stie nimeni.
Migrene oamenii au avut de cand este omenirea pe aici. Ca idee sau o poveste, ca tot ai spus sa povestim, cei care aveau migrene in evul mediu, cand reigia era la putere in anii ei de glorie, acei oameni e rau considerati nu sfinti, dar persoane care primeau mesaje de la divinitate, deci erau vazuti bine de biserica, li se cereau sa prevesteasca una alta, ia zii tata ce zice sf Ilie
asa credeau aia pe atunci, pentru ca majoritatea oamenilor erau indoctrinati religios, totul vebea de sus
Da asa a fost, pentru ca medicina in evul mediu era ca si inexistenta, ei vedeau asa o aura, zig zaguri si credeau ca sunt mesaje din ceruri
Bine ideile astea cu mesaje de la divinitate, biserica lea bagat, ca omul simnplu avea aceste simptome, el nu stia c e sunt, sau de ce apar, asa ca cei care conduceau pe atunci, au spus, frate astea sunt mesaje de la Dzeu, persoanele care aveau migrene asa erau considerati un fel de mesageri.
Poti cauta pe google, doar sa selec tezi surse credibile si poti citi povesti destule.
Ce este mai rau, daca ai migrene cand esti tinar, aia da, este ceva nu prea placut.
Partea buna, este bine ca acesti neuroni care fac figurile astea nu mor, ar fi fost si mai rau.
Omenirea este pana de toate bolilel pamintului
de fapt suntem specia cea mai bolnava de pe aceasta planeta.
Unia nu vor sa auda, de regula cand spui asta se cauta sa fie sters ce ai scris, se evita subiectul asta, este cam sensibil, asa se merge nu-i bine sa spuem asta, adica ca suntem specia cea mai bolnava din lumea vie.
Daca mai vii si cu eventuale masuri, deja esti vazut o amenintare la adresa omenirii
Asta e se merge pe volum nu pe calitate, asa ca astia sintem, mergem cum ne conduc altii, nu cum am trebui sa fim.
Trebuie sa porți ochelari de vedere cu protecție filtru albastru și să faci pauza de 3 minute minim la fiecare ora.
In rest, ajuta mult sucul de morcovi combinat cu sfecla.
Vă mulțumesc tare mult! Când am fost la un oftalmolog, cam prin 2015, a zis că eu vreau să-mi fac ochelari doar din fițe, că nu am nicio problemă. Până la urmă mi-a dat niște ochelari cu dioptrii mai măricele, un +50 (văd rău cu ei) și a zis că mi-a pus și protecție pentru ecrane, deși nu știu dacă se făceau pe atunci ochelari cu protecție cu filtru albastru...
Migrene urate am si eu. Dar nu cu aura. Insa am auzit de persoane care au asa ceva. Da, in Romania.
Din pacate, ecranele amplifica ceea ce se declanseaza de la alte cauze. Nici medicii nu stiu de aia se comporta asa cu pacientii. Daca te tin doar 20-25 de minute, poti sa fii multumita. La mine cand incep ma tin cateva zile. Nici un medicament nu imi ajuta.
Sanatate!