| danielee a întrebat:

C sunt extrasistolele ventriculare? este o boala cardiaca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| vanny2000 a răspuns:

Crede-ma asta o sa te dumireasca:

Extrasistola ventriculara reprezinta o bataie in plus prin activarea electrica anormala originara in ventriculi care este declansata inaintea batai cardiace normale. Este asociata cu numeroase boli structurale cardiace, ischemia cardiaca, aritmia congenitala, boala pulmonara. Extrasistolele sunt frecvente si la persoanele sanatoase. Sunt intilnite mai des la persoanele in virsta. Aceasta aritmie poate fi cauzata de stressul fizic sau emotional, consumul de cafeina, alcool sau efedrina-medicament folosit in tratarea starilor de febra si raceala. Alte cauze includ boala arteriala coronariana, in special imediat dupa infarctul miocardic si in cadrul cardiomiopatiilor dilatative, valvulopatiilor si insuficientei cardiace.

Extrasistolele ventriculare izolate au un efect minor asupra functiei de pompa a inimii si de obicei nu determina simptome, doar daca nu sunt foarte frecvente. Simptomul principal este perceptia unei batai cardiace puternice sau absente. Extrasistolele ventriculare nu sunt periculoase pentru persoanele care nu prezinta si o afectiune cardiaca. Totusi cind apar frecvent la persoanele cu afectiuni cardiace structurale pot fi urmate de aritmii mai periculoase cum ar fi tahicardia supraventriculara sau fibrilatia ventriculara care pot determina moartea subita.

La persoanele sanatoase nu este nevoie de alt tratament decit reducerea stressului si evitarea cafeinei, alcoolului si a altor medicamente antipirexice care stimuleaza inima. Terapia farmacologica este recomandata doar daca simptomele sunt intolerabile sau daca se suspicioneaza progresia spre fibrilatia ventriculara sau tahicardia supraventriculara. Se incearca ca prima optiune beta-blocantii deoarece sunt mai siguri.

Dupa un infarct miocardic persoanele care prezinta extrasistole ventriculare pot reduce riscul de deces subit prin tahicardie supraventriculara sau fibrilatie ventriculara prin administrarea de beta-blocanti sau angioplastie, bypass arterial coronarian pentru a trata boala arteriala coronariana. Antiaritmicele pot suprima extrasistolele dar pot creste si riscul de aritmie fatala.

Extrasistolele ventriculare sunt unele dintre cele mai comune aritmii care pot apare la pacientii cu sau fara boala cardiaca. Prevalenta extrasistolelor variaza larg, de la 3-60% la indivizii asimptomatici. Extrasistolele la pacientii tineri sanatosi fara boli cardiace structurale nu sunt asociate cu cresterea ratei mortalitatii. Cele prezente la pacientii in virsta, mai ales la cei cu boli cardiace structurale sunt asociate cu un risc crescut de evenimente cardiace adverse, mai ales disritmia ventriculara sustinuta si decesul subit. La pacientii care au infarct miocardic riscul de aritmii ventriculare maligne si deces subit este legat de frecventa si complexitatea extrasistolelor.

| Dienuka a răspuns:

Extrasistola ventriculara reprezinta o bataie in plus (activarea electrica anormala originara in ventriculi) care este declansata inaintea unei batai cardiace. Este resimtita de catre om ca si cum i-a stat inima in loc sau ca si cum ar fi sarit o bataie. Este intr-adevar intalnita in multe boli cardiace, dar se poate intalni si la oamenii perfect sanatosi. In general perioadele stresante pot cauza aceste extrasistole. Se spune ca studentii pot avea si cateva extrasistole pe zi in sesiune, ceea ce nu este ingrijorator in absenta unei probleme cardiace.
Sanatate.