Întrebare recomandată | Elelena65 a întrebat:

Când m-am așezat pe bancă în parc, am dat cu mâna pe bancă să o curăț de praf și nu știu în ce m-am zgâriat cand am șters banca. Mi-a dat puțin sangele și se vede ca o zgârietură pe mâna și nu știu dacă pentru asta este cazul să îmi fac vaccinul antitetanos. Ar trebui să merg la spital să îl fac? Dacă nu sunt asigurată trebuie să îl plătesc? Imediat după ce m-am zgariat, am șters locul în care am zgârietura cu apă, până să îmi dea sângele, de aceea nu știu dacă e cazul sau nu de vaccin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Stai calma, din cauza asta nu trebuie sa te vaccinezi!
Tine mana in apa calda sa se inmoaie pilea apoi spal-o cu sapun sa vezi daca ti-a ramas vreo aschie in rana, daca vezi ceva negru sub piele, cu un ac trebuie sa scobesti pana la acea negreala ca aceea e aschia si trebuie s-o scoti. Daca nu poti o lasi cateva zile sa faca putin puroi in jurul aschiei si va iesi aproape singura! Daca rana e curata nu se vede nimic atunci nu ai nimic!
Cat despre spital daca nu ai asigurare trebuie sa platesti, dar cum am zis, nu e nimic grav, e floare la ureche acea zgarietura chiar daca simti ca te ustura va trece, fa cum am zis, nu trebuie sa mergi la spital pentru atat!

| Elelena65 explică (pentru lpavel):

Nu se vede nimic, nu mi-a rămas nicio așchie, cred ca doar m-am zgâriat dar nu știu în ce, sper să nu fi foat ceva ruginit în ce m-am zgâriat. Rana se vede doar ca o zgârietură, mă ustura numai dacă dau cu spirt, este de un centimetru zgarietura. Vaccinul antitetanos l-am făcut în 2019, nu știu ce valabilitate are, dar sper să nu fie cazul

| lpavel a răspuns (pentru Elelena65):

Stai linistita ca mai mult ca sigur NU ai nevoie de nici un vaccin!
E normal sa te usture, iti va trece peste 3-4 zile!
Totusi as fi fi curios cati ani ai de esti asa fricoasa laughing sper ca nu te-am suparat ca rad de necazul tau...

| Elelena65 explică (pentru lpavel):

Super, înseamnă că nu am de ce să îmi fac griji. Am 26 de ani

| lpavel a răspuns (pentru Elelena65):

Mai mult ca sigur! happy

| angel6lust a răspuns:

Nu ai nevoie de vaccin. Cel mai probabil te-ai zgâriat într-o așchie a băncii. Trebuie să dezinfectezi rana doar.

| Elelena65 explică (pentru angel6lust):

Am dezinfectat-o când am ajuns acasă

| angel6lust a răspuns (pentru Elelena65):

Atunci nu vei păți nimic.