Stai calma, din cauza asta nu trebuie sa te vaccinezi!
Tine mana in apa calda sa se inmoaie pilea apoi spal-o cu sapun sa vezi daca ti-a ramas vreo aschie in rana, daca vezi ceva negru sub piele, cu un ac trebuie sa scobesti pana la acea negreala ca aceea e aschia si trebuie s-o scoti. Daca nu poti o lasi cateva zile sa faca putin puroi in jurul aschiei si va iesi aproape singura! Daca rana e curata nu se vede nimic atunci nu ai nimic!
Cat despre spital daca nu ai asigurare trebuie sa platesti, dar cum am zis, nu e nimic grav, e floare la ureche acea zgarietura chiar daca simti ca te ustura va trece, fa cum am zis, nu trebuie sa mergi la spital pentru atat!
Nu se vede nimic, nu mi-a rămas nicio așchie, cred ca doar m-am zgâriat dar nu știu în ce, sper să nu fi foat ceva ruginit în ce m-am zgâriat. Rana se vede doar ca o zgârietură, mă ustura numai dacă dau cu spirt, este de un centimetru zgarietura. Vaccinul antitetanos l-am făcut în 2019, nu știu ce valabilitate are, dar sper să nu fie cazul
Nu ai nevoie de vaccin. Cel mai probabil te-ai zgâriat într-o așchie a băncii. Trebuie să dezinfectezi rana doar.
Am dezinfectat-o când am ajuns acasă
Atunci nu vei păți nimic.