Pai, de exemplu chiar si cind sunt in cadrul universitatii la ore, la fel parca mi-ar fi greu si cu proful sa-i pun vreo intrebare
inainte nu eram asa, dar acum asa am devenit
Te inteleg.Este acel trac atunci cand stai in fata unui profesor.
Parca vreau sa intreb, dar nu pot.n-am curaj. nu pot fi indraznet.
asta e cauza..la toate problemele ce le intimpin
Cred ca esti si timid.Dar cu fetele esti la fel? Timid? Fara gluma.
Nu, cu fetele nu sunt timid..ba de loc..chiar
dar pentru lucrurile necesare mie, nu sunt indraznet..nu pot trece peste starea asta emotiva de neincredere in mine...stiu ca pot face fata., dar nu gasesc..curajul necesar
Gandeste-te ca trebuie sa iti rezolvi problemele si ca toti suntem oameni si reactioneaza ca atare.
Daca simti ca nu ratiunea, ci frica si emotiile iti controleaza viata nu strica o vizita la psihiatru
Majoritatea asociaza psihiatria cu oamenii nebuni, cu camasi de forta s.a.m.d
Nimic mai fals. In psihiatrie exista doua tipuri de afectiuni
- nevrozele (cum ar fi anxietatea)
- psihozele (cum ar fi schizofrenia)
Afectiunile care afecteaza perceptia asupra realitatii sunt psihozele (asa zisii nebuni au de fapt episoade de psihoza)
Nevrozele dau de regula manifestari somatice cum ar fi tahicardie, aritmii, hipertensiune, tremor in maini si picioare, senzatie de rau si de greata, oboseala, hiperemotivitate, lipsa increderii in sine, dureri in piept s.a.m.d
Tu suferi de un tip de afectiune care se incadreaza la nevroze si se dezvolta de regula pe fond de stres sau suparare.
Psihologii nu trateaza anxietatea, rolul lor e sa te ajute cu problemele in familie si reducerea stresului. Daca deja s-a dezvoltat anxietatea, o vizita la psiholog este futila.