Cele mai bune sunt cele la care trebuei sa asculti cu stetoscopul, dar necesita niste cunostinte teoretice.
Dintre cele automate, cele mai bune sunt cele la care manseta se aseaza pe brat, iar marca cea mai buna este Paul hartman. Trebuie insa sa stii ca sunt foarte sensibile, daca pui manseta prea sus sau prea jos, sau intr-o alta pozitie decat cea necesara, daca nu tii manseta exact la nivelul inimii, daca nu iei corect tensiunea, cu pacientul asezat culcat sau in fund, dupa minim 10 minute de repaos, o sa ai parte de multe multe erori, indiferent act de bun ar fi tensiometrul.
Este adevărat că cele clasice sunt mai sigure pentru că se poate auzi pulsul. Dar noi ar trebui să avem mai multă încredere în tehnologie, mai ales că Omrom este o marca testată si aprobată de medicina internațională.
Avantajul la cele electronice este că îți poți măsura tensiunea de unul singur; pe când la cele clasice ai nevoie de o altă persoană, si care știe să-l folosească.
Un alt avantaj la cele electronice este că măsoară si bătăile inimii, si poti sa vezi dacă sunt neregulate.
Si eu mă refer la o singură marca bună: Omrom. Restul sunt chinezării ieftine care nu le-as lua nici pe degeaba.
Eu am făcut test si cu cel clasic și cu Omrom; si se păstrează o acuratețe de +- 1%.
Dacă la tine dă erori pot fi multe cauze: de la tine/aparat; dar Omrom este o marcă bună în care se poate avea încredere.
"Tensiometru Omron M6 Comfort este potrivit pentru medicii care doresc o masurare rapida si corecta a tensiunii arteriale la cabinet sau domiciliul pacientilor."
"Tensiometru Omron M6 Comfort este recomandat cadrelor medicale medii pentru masurarea corecta a tensiunii arteriale atit la cabinet cit si la domiciliul pacientilor."
Sursa: http://www.omron.com.ro/cumpara/tensiometru-omron-m6-comfort-7607549
Tensiometru manual clasic si cu stetoscop! Mergi la medicul de familie sa va ia pulsul!
Salut, cele de la Sendo sunt foarte bune, iti las aici site-ul https://sendo.info.
Adi1987 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă: