| claudiamis a întrebat:

Care este ensiunea arteriala normala la 14 ani? sunt fata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Pentru ca sa iti poti da seama cu exactitate ce tensiune ai, trebuie sa o masori in fiecare dimineata imediat dupa ce te-ai trezit, timp de cateva zile(6-7).
Tensiunea ideala este 120/80 (vezi: http://cdn.allshops.ro/......219296.jpg
Potrivit site-ului http://www.sfatulmedicului.ro/......unea_11692 citim urmatoarele:
"O tensiune arteriala normala este cea care inregistreaza valoarea de 120/80 mmHG. Atunci cand tensiunea depaseste 140/90 mmHG, se considera ca este prea mare si ca suferiti de hipertensiune arteriala.

Intre 12080 si 14090 se considera ca aveti prehipertensiune, iar presiunea sangelui trebuie monitorizata indeaproape de catre medic si tinuta sub control cu ajutorul tratamentelor prescrise de acesta.

Se considera ca suferiti de hipotensiune (tensiune prea mica) in momentul in care tensiunea sistolica (prima cifra) este sub 9. "
In general tensiunea nu tine cont de varsta. De regula de la varsta de 14 ani in sus ea trebuie sa fie in jurul idealului de 120/80. Important este ca prima valoare sa nu fie sub 90 sau peste 130(sau peste 140); iar ce-a de-a doua valoare sa nu fie sub 7 sau peste 8(daca este 9 sau mai mult, inseamna ca undeva in organism exista o infectie in organism: rinichi, dantura, sau in alte locuri; sau poate sa fie si din pricina lipsei cosumului de apa. Cei 2 litri de apa/zi trebuie sa-i bem indiferent ca ne e sete sau nu. Nu trebuie sa-i bem pe amandoi deodata; dar trebuie ca pe parcursul zilei sa-i avem bauti. Apa, exercitiul fizic si hrana sanatoasa regleaza tensiunea: le aduce la normal si pe ce-a mare si pe ce-a mica, si o tine sub control si pe ce-a ideala.

| PanaceuUniversal a răspuns (pentru anonimg):

NImic de completat!

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

116-138 sistolica 70-95 diastolica

| Felys a răspuns:

12 cu 7

| presus a răspuns:

18

| user5493 a răspuns:

120/70 mm Hg

| JustinDaniel a răspuns:

E normal, sa fii normal, eu am 13 ani desi eu ma ocup doar in TPU.RO arteriala normal la un copil parca era de 9 cu 0 nu stiu exact asa mi am spus domnu de bio.

| darrio2007 a răspuns (pentru JustinDaniel):

La 9 cu 0 esti deja mort, copile.