anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este semnificatia frotiului de tip inflamator?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ce frotiu? Babes-Papanikolaou? Daca despre asta e vorba, inseamna ca ai o infectie la nivelul colului. Teoretic pe buletinul primit ca rezultat ar trebui sa scrie si agentul etiologic: levuri, micelii, filamente de Candida, Gardnerella, Trichomonas, coci, bacili, coco-bacili, diplococi, etc.
Majoritatea femeilor au in timpul vietii sexuale frotiu de tip inflamator. Oricum, trebuie sa te duci la medicul ginecolog care ti-a recomandat/recoltat testul si vei primi tratament pentru infectia pe care o ai. Ai grija sa intrebi daca e nevoie sa-ti tratezi si partenerul (daca e Trichomonas sau N. Ghonoree va trebui sa va tratati amandoi).

6 răspunsuri:
| monicaclaudia a răspuns:

Rezultatul testului vine de obicei sub forma de cifre romane: I e un frotiu normal (apare rar, la tinere aflate la inceputul vietii sexuale), II este frotiul de tip infectios, inflamator, III este frotiul suspect, in care sunt multe modificari inflamatorii care ar putea ascunde leziuni precanceroase (se repeta dupa tratarea infectiei), iar IV este frotiul malign (canceros). Se mai folosesc termenii ASCUS (leziune suspecta, necesita reevaluare dupa tratament), LSIL (leziune precanceroasa precoce, necsita
citez Brigaela :http://www.tpu.ro/sanatate/ce-semnificatie-are-analiza-papanicolae.html

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce inseamna :"numeroase PMN"? ( in urma testului PapaNicolau, printre altele scria si asa ceva.) Multumesc, Doamne-ajuta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce se face frotiul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Diagnosticul meu de la testul papanicolau este :frotiu satisfacator, foatre intens inflamator.frotiu tip II. vreau sa_mi explicati ce inseamna si ce tratament sa iau

| nicoleta_7146 a răspuns:

Am facut testul Papanikolaou si diagnosticul a fost FROTIU DE TIP ASC-US. Imi puteti explica pe scurt efectele?

| nicoleta_7146 a răspuns:

Am facut testul Papa Nicolau si diagnosticul a fost :
Frecvente celule epiteliale vaginale superficiale si intermediare fara atipii cu modificari reactive, relativ frecvent celule epiteliale intermediare cu diskarioze moderate.

Întrebări similare