EU şi sfătuiesc pe oricine sa o faca. (am avut multi prieteni care nu au reusit sa se lase si... nu mai sunt
)
Iti spun citiva pasi cum am facut eu.
1. Am plecat de acasa si am mers la serviciu (vreo 6-7 Km) pe jos. Tot drumul am meditat la pasul ce urma sa-l fac si mi-am propus ca daca gasesc un singur motiv pentru care sa nu ma las, nu renunt la fumat (vreau sa spun ca fumam 2-2, 5 pachete pe zi - fara prieteni).
2. La serviciu am fumat ultima tigare cu un prieten care nu a putut sa se lase;
3. Mi-am propus sa fiu "incapatânat" adica sa refusz orice tigara primita de la colegi, sa nu mai cumpar tigari, sa evit sa stau in mediu in care se fumeaza. Cind simteam nevoia sa fumez mergeam si luam un pahar cu apa rece pe care ma straduiam sa o beau cu inghitituri mici ca si cum as fi tras din tigara.
4. Am luat fel de fel de medicamente si calmante pentru durerile de stomac ce le-am avut cam doua saptamini in timpul detoxifierii. Asta a fost reactia la mine, m-am mai lasat odata cu vreo doi ani in urma si am avut aceleasi simptome. Cam 2-3 saptamini te tine pina cind celulele sterg din "memorie" necesitatea unei doze de nicotina, asta am citit undeva pe net, recent.
5. Incercam sa simt un soi de fericira ca am trecut in tabara nefumatorilor, ma bucuram de succesul meu si era contrar dorintei mele de a aprinde o tigara. Era ca o victorie asupra obisnuintei mele dinainte.
Cel mai greu in timpul cind te lasi de fumat este sa refuzi o tigara oferita de cineva si tentatia ca daca tot ai fumat, nu se va intimpla nimic daca mai fumezi una. Asa am facut eu prima data cind m-am lasat si le-am reluat. Toata smecheria este sa te incapatinezi sa refuzi tigara oferita de cineva. Sa o simti in subconstient ca pe o victorie personala.
Si am multi ani de cind nu mai fumez si singurul regret pe care il am este ca nu am facut-o dupa prima tigara pe care am fumat-o.
Gindeste-te apoi, ce poti face cu toti banii pe care nu-i mai arzi, cit de parfumata este o floare, iubita, orice din jur, pentru ca dupa trei saptamini vei constata ca ai un simt al mirosului foarte accentuat, nu te vei mai trezi dimineata cu gura - cum spunea un prieten - "de parca a fatat in ea o pisica", un sarut dat ofera alta satisfactie partenerului, chiar si fara guma de mestecat (plina de altfel de E-uri. Apropo, ai vazut cite are?). Si multe altele... de care te vei convinge singur pe parcurs. Iti doresc succes, sa intri cit mai curind in rindul nostru - al nefumatorilor - care pastram un mediu curat, nepoluat pentru noi si cei din jur.
Pai am mai spus-o.Ma simteam rau, analizele erau perfecte si totusi am facut o radiografie. Cand mi s-a spus ce problema am (pulmonara)si ca trebuie sa stau in spital ca sa ma vindec (cel putin o luna), am renuntat la tigari. Din acea clipa si de-odata.
Pentru inceput am incercat sa scap de dependenta fizica de nicotina... Am inceput un program prin care scadeam in fiecare saptamana cu o ora ora de la care fumam... Adica... daca in mod normal prima tigara o fumam la ora 7 dimineata, cand m-am apucat de programul asta am fumat prima tigara la 8, in urmatoarea saptamana la 9 s. a. m. d. Iar mai apoi m-am lasat din ambitie, spunandu-mi ca daca rezist 24 de ore fara sa fumez si fara sa simt nevoia ma las... Si am... 4-5 luni de atunci...
Eu am 4 ani deja.Trebuie sa te lasi dintr-odata.De azi nu. Multa vointa si intelegere din partea prietenilor si a rudelor caci vei deveni nervos(oasa). Deci de maine nu!
Eu. M-am lasat 1 an. Pentru ca atat mi-am propus. Cum a facut? Mi-am spus: "de maine nu mai fumez, cel putin o perioada." Pe langa toate astea, nu am spus la nimeni ca m-am lasat de tigari, si mai bine de 2 luni aveam tot timpul 1 pachet de tigari si o bricheta in sertarul de la birou, iar acasa sunt mereu tigari caci ai mei sunt fumatori. Le-am avut ca sa nu ma gandesc "daca as avea o tigara, ce bine ar fi...". Asa macar le dadeam cate un foc sau cate o tigara elor care ramaneau fara "accesorii". Succes!
La mine este instantanee chestia cu lasa-tu cand raman gravida sau cand alaptez, probabil este instinctul matern.nu pot fuma oriunde si oricum, e vorba mai mult de un ritual propriu, cand simt mirosul de tutun, mai ales cel cu aroma de caramel sau vanilie simt cum ma iau ametelile, impreuna cu aroma de la cafeaua calda imi aprind o tigara, o a doua si o a treia, dupa aceea pot sta si o saptamana fara sa fumez, dar cand simt aroma de vanilie, de cafea, de caramel sau fosnitul unei carti... uf! ma apuca bazdacul¿
CUNOSC PE CINEVA CARE S-A LASAT CU AJUTORUL PLASTURILOR CARE SE GASESC IN FARMACIE SI LA CARE LE MAI FACEA RECLAMA LA TELEVIZOR.ARE MAI BINE DE UN AN IN CARE NU A MAI SIMTIT NEVOIA SA FUMEZE. APOI SOTUL MEU S-A LASAT PENTRU CA S-A SIMTIT RAU DE LA ELE.ASA CA S-A INARMAT CU MULTA VOINTA SI IATA CA ARE 11 ANI DE CAND NU MAI FUMEAZA.ASA CA MULTA AMBITIE SPUNE-TI CA ESTI MAI PUTERNIC DECAT ACEST VICIU SI MULTA BAFTA.
Am 2 saptamani si 5 zile de cand m-am lasat, tot ma consider fumator si daca ma gandesc cum eram inainte, ma imaginez cu tigara`n mana mereu, as fuma si acum(nu de pofta, ma simteam bine cu tigara in mana, si imi placea sa fumez singur. sper sa nu ma apuc iar, cel mai greu mi-e sa mi le scot din minte
Nicorix a incercat careva? E un supliment anti fumat care poate sa te ajute sa renunti la fumat.