Nu exista o limita stabilita. Omul poate sa faca infarct in diverse organe (inima, rinichi, splina, plamani, creier etc.) si la diverse intervale de timp. Boris Eltin a avut nevoie de vreo 6 infarcturi de miocard ca sa-l omoare.
Daca infarctul afecteaza un organ nevital sau o zona nevitala dintr-un organ vital, omul poate sa supravietuiasca indefinit si sa mai faca si alte infarcturi, in acelasi organ ca primul sau in alte organe ale corpului.
Pai depinde, daca nu moare dupa primul infarct, cred ca mai poate face unul...deci,2 infarcturi!
Vreau funda!
Cred ca mai multe.- ai nevoie de o dieta corecta (fara grasimi multe, carne rosie, prostii gen: pleşcăviţa, fast food) plina cu fructe si legume
- fara fumat (no smoking)
- miscare multa regulat
- nu-ti face griji (s-a observat. o legatura a "inimii frante") (atunci cand te superi mult peste limita din cauza unei pers. decedate sau aflarii unor vesti) cu sentimentele
- in cazul in care esti obez si ai cardiopatie ( probleme cu inima ), ai nevoie de o supraveghere a colesterolului (deci medicamente )(insa muult mai importante sunt primele 3, insa fara pastile nu au efect) deoarece acesta va fi privit drept inamic de anticorpi, care se vor acumula rezultand un chist pe artera, care duce la blocarea ei, deci infarct.
Pai ai raspuns corect? botezatu are 3
si tu spui doua
asteapta funda ca vezi.
Eu știam ca infarct înseamnă atac de cord, cordul înseamnă inimă așa că cum dracu poți face infarct la splina... Și la alte organe?
Se poate si la creier si se mai traduce prin avc( accident vascular cerebral/stroke) si altele.