| ema2396 a întrebat:

Cate plombe dentare aveti puse si care e varsta voastra? Eu am 4 dinti plombati la 22 de ani. Intreb de curiozitate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
26 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

3 masele plombate plus una reconstruita ca am spart-o (nu ma intreba ca nu mai stiu, eram mic, probabil am mancat pietre sau s-a cariat pana mi-au curatat-o de au mai ramas doar marginile), Ca vastra iti zic ca mergeam in clasa 1 cand tu te nasteai.

| RAY a răspuns:

Din pacate indioti de la urgente au cazut de acord sa imi scoata maseaua nu cumva sa imi spuna ca se poate plomba, eu apoi am aflat ca se putea de la un stomatolg italian foarte bun in comaratie cu stomatologi romanii, ba mai mult mi-a lasat si o infectie dupa extractie, aiurea

| gheorghe699 a răspuns (pentru RAY):

Te cred, stomatolog italian foarte bun in "comaratie'cu stomatologii romani ..deasta vin strainii sa-si trateze dantura in Romania, copii teribilisti, tot ce-i strain este bun!

| RAY a răspuns (pentru gheorghe699):

Romanul mi-a cerut sute de euro pentru o masea de minte, italianul mi-a cerut 100 de ron, era student nu avea cabinet, practic pe gratis a stat 2 ore cu mine in operatie,tot romanca care avea cabinetul i-a spus ca de ce nu mi-a cerut mai mult,niste gunoiae care vor banii multi,lenesi,prosti,puturosi, indioti,nu am cuvinte, a doua masea am facut o la un arab ala nu a comentat tot de stomatologul italian, fi atent ei aveau ramadanul atunci, infometati au stat iar doua ore cu mine in operatie, romanul a vrut suta de euro doar sa se uite nu sa faca ceva, gunoiae

Omule eu nu sunt copil am 28 de ani, nu ma intereseaza de jignirile tale iefinte, asta a fost realitatea, realitatea e ca nu se uita doctori la tine daca nu dai banii si da tot ce e strain e mai bun categoric

| gheorghe699 a răspuns (pentru RAY):

Nu am intentionat sa te jignesc,daca asta crezi,primeste scuzele mele, dar spuneam la modul general, am prieteni dentisti, uneori nu fac fata 'valului"de straini, concluzia.

Nu ma intere de concluzia altora, ma intere de experienta mea, despre asta era intrebarea

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cred ca am doar 2 masele care au scapat de plomba din pacate.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

La fel am si eu si aceeasi varsta laughing
Acum ma simt mai sigur.

| ema2396 explică (pentru DoarBogdan):

Mie imi e ciudata ca 2 dintre masele le simteam cu probleme de mult timp si desi am fost la doctor de multe ori mi-au zis ca nu am nimic. Recent mi le-a observat, dar sau adancit destul de tare sad si mi-a ciopartit ceva maselele sad

| DoarBogdan a răspuns (pentru ema2396):

Da... ciuda. Daca stau sa ma gandesc nu e bine ca am asteptat nici eu atat.
Controlul medical frrcvent ajuta. Da il amanam( si inca o fac laughing )

| ema2396 explică (pentru DoarBogdan):

Crede-ma ca au aveam aparat, deci mergeam aproape lunar si nu a observat nici ea nici alti medici decat cand s-a inrautatit. Deci daca mergeai mai des nu scapai mai usor neaparat, desi e bine sa mergi macar de 1-2 ori pe an.

| DoarBogdan a răspuns (pentru ema2396):

Pai daca te-ai dus la cineva care nu avea habar... al meu nici nu se uita in gura la mine cand lucra laughing

| 1231242 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Salutări!

De ce?

| DoarBogdan a răspuns (pentru 1231242):

Pentru ca stia ce face.

| Dalmore a răspuns:

Aproape 23, nicio plombă.

| Yurisa a răspuns:

Una singura am

| ema2396 explică (pentru Yurisa):

Am intrebat si de varsta

| Yurisa a răspuns (pentru ema2396):

Suntem de varste apropiate

| gheorghe699 a răspuns:

Cam devreme, ai inceput cu plombele, lipsa da calciu, igiena precara a danturii, incearca sa te speli minim de 2 ori/zi pe dinti, cu o pasta anticarie,...

| ema2396 explică (pentru gheorghe699):

De unde stii tu ca nu ma spal? Sau ca am lipsa de calciu?

| gheorghe699 a răspuns (pentru ema2396):

Referitor la spalat, nu am vrut sa "sune"a jignire, dar la varsta asta este anormal sa ai 4 plombe, iti dai seama ca in acest ritm ..la 35-40 de ani ajungi la proteza...iar caria, cel mai adesea are o cauza ..asta referitor la carenta de calciu.

| ema2396 explică (pentru gheorghe699):

Nu e anormal. Sunt destui mai tineri care au. Caria poate sa apara din diverse motive... In principal e cauzata de bacterii nu de vreo carenta... Poti sa te speli des si sa ai. Daca ai dintii strambi sau porti aparat e mi greu sa te speli in anumite zone si pot aparea carii. Eu de exemplu am purtat aparat dentar si nu m-am spalat cum trebuie in anumite zone. Unii oameni au structura dentara de asa natura. Faptul ca ai carii la o varsta nu inseamna ca o sa ai mai multe pe masura ce imbatranesti. Nu-ti mai da cu parerea daca nu esti medic. Eu am intrebat doar cate plombe si ce varsta, nu am cerut sfaturi.

| gheorghe699 a răspuns (pentru ema2396):

Da? interesant, esti desteapta foc! tu intrebi si iti raspunzi singura, de ce nu ai precizat ca intrebarea era ..retorica.

| Dervbt a răspuns:

Am 2 dinti plombati la 18 ani, i am avut sparti de la batai.

| vjr1979 a răspuns:

Am trei coroane, alte doua masele lipsa, un canin plombat (nu mai are nerv) si o alta masea reconstruita. Am 39 ani.