| nerra211 a întrebat:

Ce inseamna IGIP prescurtare/abreviere in toate cazurile de prezentare a nasterilor, imi trebuie pentru licenta.
exbig griniagnostic: I G I P, Sarcina saptamâna 40, fat viu, membrane intacte prezentatie craniana, contractii uterine dureroase de intensitate moderata

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se trece exact ca in exemplul de sus: IIIG IIIP sau IIIG IIP. De obicei se citesc: trei sarcini, trei nasteri. Doar nulipara, nuligesta, primipara, primigesta se folosesc de rutina

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e IGIP ci I este unu roman si inseamna primigesta, primipara. Nu stiu ce licenta vrei tu sa dai nestiind nici macar asta.

| nerra211 explică (pentru Brigaela):

Am banuit ca e vorba de rangul gestatiei, parietatii, dar nu am fost sigura
inca o nelamurire daca e la a 2-3-4 nasterea at se trece nr roman si initiala?
IIG PII sau IIG MII( gravida secundgesta multipara? ). IIIG PIII. IV G PIV si cum se citesc aceste prescurtari, ca nu le-am inteles notatiile astea.

| Brigaela a răspuns (pentru nerra211):

Se trece exact ca in exemplul de sus: IIIG IIIP sau IIIG IIP. De obicei se citesc: trei sarcini, trei nasteri. Doar nulipara, nuligesta, primipara, primigesta se folosesc de rutina

| Porcusorul a răspuns:

Gravida primigesta, primipara.