Eu folosesc Omez inainte de masa.
Incearca sa nu bei apa imediat dupa masa si sa nu mananci alimente care iti provoaca aciditate (dulciuri, citrice etc)
De preferat sa faci un control medical.Aciditatea mare poate fi si un semn de gastrita.
Multa sanatate!
In caz de aciditate crescuta la stomac, se poate administra o pastila de "Antigast Forte" sau "Dicarbocalm", care se gasesc in farmacii. Aceste tablete, se sug si imediat aciditatea scade. Daca ai asemenea arsuri gastrice seara sau cand farmaciile nu sunt dechise, poti sa folosesti 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu (alimentar), care se dizolva intr-un pahar cu apa si se bea, aciditatea fiind imediat controlata si astfel starea ta de sanatate se va imbunatati.
In caz ca, in mod repatat, ai asemenea stari, este necesar sa faci un control radiologic, cu bariu, pentru a vedea daca nu ai o suferinta stomacala mai grava. Iti doresc multa sanatate.
Mancarurile picante, prajelille, cafeaua, bauturile carbogazoase favorizeaza cresterea secretiei de suc gastric. Exista alimente care cresc aciditatea gastrica(sas numitele alimente acide)altele dimpotriva au efect de pansament gastric(alim ente alcaline). Alimentele care trebuiesc evitate sunt:prajelile, conservele, condimentele tari(piperul, ardeiul iute, hreanul)unele combinati neinspirate(carne si cartofi la aceeasi masa), cafeaua, bauturile alcoolice, precum si ciocolata si ceaiul in exces pot provoca aciditate, iar pe de alta parte, branzeturile, cascavalul, alimentele bogate in fibre, floricelile de porumb sunt alimente alcaline si pot reduce secretia acidului gastric. Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca legumele si fructele proaspete, iar daca toate aceste nu ajuta atunci consulta doctorul pentru ca hiperaciditatea netratata provoaca leziuni la nivelul mucoasei esofagiene sau al celei gastrice putand evolua catre boli cum ar fi gastrita sau ulcerul. Poti folosi si pastile impotriva aciditati: malucom, dicarbocalm, omez sau unele ceaiuri pe care le gasesti la farmacie.
Mie imi trece cu grapefruit sau cu cateva bucatele de varza cruda maruntite f bine, ba chiar facute spuma cu blenderul. am des disconfort gastric si totdeauna remediul asta natural da roade.bineinteles, am gastrita. mi s-a dat deja o lista cu antibiotice cat o zi de post. dar...alaptez si refuz sa le iau...deocamdata.incearca si tu. sanatate!