Exista medicamente eliberate fara reteta, dar si cu reteta, care sunt foarte eficiente impotriva simptomelor cauzate de calatoria cu masina (antivomitive). Intreaba la orice farmacie, asta in cazul in care ti-e greu sa ajungi la medicul de familie, desi acest lucru ar fi cel mai indicat, caci medicul stie cel mai bine ce poate sa-ti prescrie. In plus, trebuie sa stai pe un loc cat mai in fata, sa asculti o muzica relaxanta, sa ai lamaie la tine si pungi pentru orice eventualitate.
Mai multe detalii vezi aici:
http://www.medicina-naturista.ro/......asina.html
http://sanatate.acasa.ro/boli-7/tratament-pentru-raul-de-masina-14213.html
http://www.sanatateatv.ro/articole/parinti/raul-de-masina/
Calatorie placuta!
Cumpara metoclopramid de la farmacie si il iei inainte sa te sui in autocar cu aprox o jumatate de ora.
Iti cuperi de la farmacie cateva pastilute coculin, sunt ieftine si ajuta mult, eu le folosesc cand zbor deoarece am rau de miscare, acum de raul de masina m-am vindecat. Manaca mancare solida inainte de a calatori, nu foarte grea sau condimentata cum ar fi mezelurile, in cearca sa stai cat mai linistit si sa constientizezi drumul, sa fii pregatit pentru curbe, viraje...
Pastile, si asculta muzica la casti te relaxeaza, poti luat bomboane de ciocolata iti trece raul cu iele asa am facut eu si in autocar si in avion fuctioaneaza! Nu bea suc si nici multa apa iti provoaca greata!
E ca raul de mare, si se stie ca raul de mare tine de creier, adica la ce te gandesti, daca o sa te gandesti ca o sa-ti fie rau, pai atunci asa o sa fie, nu te mai gandi la asa ceva, asculta o muzica buna, atunci creierul o sa fie ocupat cu muzica
Pe langa ce zice Vlad, incearca sa te uiti numai in fata cand esti pe autocar.Si eu am rau de masina(sunt la fel)si incerc sa fac cum zice Vlad, insa ma uit numai in fata.(si functioneaza)
Te duci la farmacie si ceri pastile "pentru rau de masina" stie farmacista ce iti trebuie. nu sunt scumpe si au efect
Sa nu te gandesti ca esti in autocar sa comunici. Sa nu stai intr.un loc si sa te gandesti la altele. Ori ai putea lua pastile. Sa asculti muzica putin nu foarte mul. Daca ai mancare iei asa mai pe ocolite. Nu foarte mult ca o sa ti se aplece. Daca ai prieteni in jurul tau sau familia comunica cu ei si razi. Daca mergi intr.o excursie cu niste colegi jucati carti toti si nu va ganditi ca sunteti in autocar daca ti se face asa deodata rau spune-i soferului sa opreasca sa stati putin 10, 15 minute afara. Ca nu strica putin aer curat. In cel mai bun caz pastilele.
Imi pare rau Abbii dar nu cunosc pe nimeni, nu merg in excursie, iar soferul nu opreste cand vreau eu. Oricum mersi.
In primul rand sa-ti iei o punga in caz de nevoie. Sper sa nu fie cazul. In al doilea rand ia-ti lamaie si ciocolata si daca simti ca ti se face rau mananca putin din fiecare. si incearca sa fii cat mai relaxat
Stii ce fac eu? mi-a dat roade de multe ori
. stateam la geam,ma uitam la case,pauri etc.,nu prea mancam[daca mananci inainte sa pleci ai ce da la rate dar dac nu manancci nu ai ce da
], cand ascultam muzica inchideam ochii, nu prea vorbeam cu nimeni.iar seara mama ce distracie pe capul meu \:d/.din cate am observat numai ziua iti este rau noaptea deloc
.sau stai langa sofer. sper ca te-am ajutat fundita?:*
Cand esti in autocar incearca sa dormi!
Daca nu poti adormi incearca sa nu te misti brusc sa stai intr-o pozitie si sa te uiti doar inainte!
Eu cand eram mic tot aveam asa problema dar acum a disparut!
Sunt multe pastile care te ajuta dar nu te mai ajuta, cea mai buna pastila e somnul
!