| yuP a întrebat:

Ciocolata creste ritmul inimii? de la 75 de batai am ajuns la 90

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DonnaEmperatriz a răspuns:

Da!
Mananca cat mai rar.sau daca esti fan al ciocolatei mananca mai multa si foarte rar, sau 1 cuta, 2, 3 pe zi[daca iti place].
Si carnea face rau, cafeaua si energizantul.
Eu iti zic din propie exp.am niste problema cu inima si ma km feresc de astea!

7 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Energizantul este periculos, mai bine te-ai informa mai mult despre ceea ce bagi in tine, pana nu devi un cardiac si nu o sa mai poti nici sa mergi fara sa gafai.
Ciocolata singura are un efect destul de moderat, eu manc si o tabla intreaga fara sa simt ceva la inima, sigur insa nu recomand sa faci si tu asta. laughing
Este bine pe langa dieta obisnuita sa manci 3-4 patratele de ciocolata neagra, sau sa bei cacao cu lapte, ele ajuta mai ales cand ai de depus un efort sustinut, fizic sau intelectual. Marinarii de pe submarine in al 2-lea razboi mondial aveau cacaua cu lapte inclusa in meniul zilnic. Sportivii sau cei care fac sala este bine sa consume 3 cani pe zi, una dimineata, a 2-a inainte de antrenamente si a 3-a dupa, pe langa efectul energizant si stimularea metabolismului datorat la cacao, mai este si hranitor datorita laptelui, 3 cani de lapte contin aproximativ necesarul zilnic de proteine.

| Minks a răspuns:

Mai ai pana mori...stai calm.

| RoseNightmare a răspuns:

Excitanţii din cacao cresc ritmul cardiac, dar pe de altă parte cacaoa are efect vasodilatator şi diuretic (în primul rând tot prin teobromină). De aceea, acţiunea asupra tensiunii arteriale este incertă (depinde de consumator şi de cantitatea consumată). În cantităţi mici, ciocolata reduce, cel mai probabil, tensiunea arterială, având în vedere combinaţia cacao - zahăr.

| Quiescent a răspuns:

Excitantii din cacao cresc ritmul cardiac, dar pe de alta parte cacaoa are efect vasodilatator si diuretic (in primul rand tot prin teobromina). De aceea, actiunea asupra tensiunii arteriale este incerta (depinde de consumator si de cantitatea consumata). In cantitati mici, ciocolata reduce, cel mai probabil, tensiunea arteriala, avand in vedere combinatia cacao - zahar.

| yuP explică:

Nu am fluturasi in stomac nimic doar ca am mancat arahide fara numar si o doza de energizant. straight face si a luat-o razna.

| Străfunziu a răspuns:

Fluturi in stomac pentru tanti Tanţa, asa-i? smug.

| Alina_8150 a răspuns:

Asta pentru ca ai vazut-o pe vecina de la doi, nu mai da vina pe ciucalata laughing