Ciupercile contin proteine vegetale si sunt bune pentru organism. Tu intrebi cat pot sa mananci din ele, ce cantitate. Eu iti spun ca din orice mancare daca mananci o cantitate mare, exista riscul sa cresti in greutate.
De exemplu: daca faci ciperci cu maioneza, nu prea te ajuta la siluieta; daca faci tocanita si pui si faina(adica rantas) atunci exista de asemenea posibilitatea ca sa fie mai consistente, pentru ca ele vor contine si faina si ulei. Ciupercile cu usturoi, anterior se prajesc si ele in putin ulei insa nu sunt asa de consistente. Poti sa incerci ciuperci fripte la gratar sau pregatite in vase cu abur, pentru a nu contine ulei si atunci poti sa le mananci si cu usturoi si cu branza. Nu trebuie sa-ti faci probleme, ciuperrca este un aliment gustos si cu putine calorii. Din fiecare mancare insa trebuie sa mananci cu masura daca vrei sa nu te ingrasi si mai ales daca nu faci ceva activitate fizica, gimnastica, aerobic, plimbari.
Oricum nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme pentru la tineri metabolismul este rapid si se produc arderi in organism mai accentuate, asa ca nu se pune problema de a te ingrasa.
Draga mea, ce crezi ca nu ingrasa in ziua de azi, mai este ceva ce nu stim..., cred ca azi, iti poti permite o portie mare de ciuperci cum numai tu stii cat de mult iti plac, iar maine sa fii mai ponderata si sa echilibrezi cantitatile ingerate... Asa ca mananca draga mea azi si maine abtine-te de la ce stii ca ingrasa, deci poti tine sub control cat mananci. Numai bine, Lucien.
Nu ciupercile nu ingrasa, dar depinde cum le prepari, oricum nu folosi milt ulei.