| Elelena65 a întrebat:

Cred ca am inghitit Olynth accidental, când mi-am dat cu spray-ul in nări, am inspirat adânc aer pentru că credeam că așa își face efectul mai bine și am simțit imediat gustul in gat și cred ca am inghitit, iar după a început să mă doară stomacul. Poate fi din aceasta cauză? Este grav dacă am înghițit Olynth in cantitate mică?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| iar99Teo a răspuns:

Nu e neobișnuit ca o parte din spray-ul nazal să ajungă în gât și apoi în stomac, mai ales dacă inspiri adânc în timpul administrării. Olynth (xilometazolină) nu este făcut să fie înghițit, dar o cantitate mică, ca cea care ajunge accidental în urma administrării normale, de obicei nu este periculoasă.
Totuși, poate provoca uneori:
- Disconfort gastric
- Greață
- Un gust amar în gură
- Ușoară iritație
Durerile de stomac pe care le simți pot fi de la faptul că substanța a ajuns pe mucoasa gastrică, dar în majoritatea cazurilor trec de la sine în scurt timp.
Ce poți face:
- Bea puțină apă.
- Evită să mai inspiri foarte adânc când folosești spray-ul.
- Ține capul ușor aplecat în față, nu pe spate, când îl administrezi.
Când să te îngrijorezi:
- dacă ai înghițit o cantitate mare intenționat,
- dacă apar simptome severe precum palpitații, amețeală puternică, agitație, dificultate de respirație (extrem de rar în cazul cantităților mici uzuale).
În rest, o mică înghițitură accidentală, ocazional, nu reprezintă un motiv de alarmă și trece de obicei fără consecințe.