Mai bine nu risca ca daca se infecteaza iar trebuie reoperat, nu mori daca nu faci duș, stai in pat respecta indicatiile medicului ca daca se reinfecteaza operatia dai de dracu si vei sta in spital si acolo nu faci ce vrei tu, faci ce spune medicul nu duș si mofturi, asa esti acasa in patul tau stai linistita ca nu are nimic daca nu faci duș, daca doctorul a spus ca nu trebuie sa mergi inseamna ca faci un efort sa mergi la wc acolo chiar trebuie sa reusesti ca altfel te c@(ci ) pe tine, dar duș nu este obligatoriu sa faci daca stai acasa mai ales in situatia ta, ce varsta ai?
Nu pot sa nu fac duș o săptămână până ma duc iar la doctor, nu fac în ziua respectiva dar a doua zi trebuie neapărat să fac. Eu de obicei îmi fac două dușuri pe zi, chiar nu pot sa stau câteva zile fără să îmi fac duș, trebuie să fie o soluție
Intreaba l pe doctor, el stie dar daca te infectezi te va interna in spital asta sa ti minte nu face de capul tau fara sa iti dea voie doctorul care te a operat.
Mi a spus ca pot face și după duș să schimb bandajul dar totuși o să încerc să feresc unghia și să nu intre în contact cu apa
Sper să nu am probleme cu unghia, nu vreau să mă interneze în spital, am oroare de spitale
Că după orice operație, nu faci dus. Te ștergi cu o cârpă umedă și ai grija sa nu uzi zona operata. Poți trăi câteva zile fara dus.
Nu am cum, este enorm câteva zile.
Mai bine nu mă duc să mă operez dacă trebuie să aștept câteva zile până să îmi fac un duș
Nici nu meriți să-ți mai răspundă cineva!
Atâtea scenarii penibile câte îți creezi, nu te mai crede nimeni!
Habar nu ai ce înseamnă un om bolnav la pat! Doar te alinți pe la rubrica Sănătate! Suferi de ipohondrie!
Protejarea bandajului
Folosește o protecție impermeabilă:
Pungă de plastic sau folie alimentară groasă (de tip stretch).
Pune-o peste picior și fixeaz-o bine cu bandă adezivă medicală sau elastică deasupra bandajului (dar nu prea strâns ca să nu oprești circulația).
Există și ciorapi speciali impermeabili în farmacii (se numesc "protectoare pentru pansament", "cizme de duș impermeabile" etc.).
Stai în cadă sau folosește dușul cu grijă:
Ideal: faci duș stând jos, cu piciorul scos în afara căzii/cabinei de duș pe un scăunel sau pe un prosop uscat.
Ține piciorul sus ca să nu-l stropești accidental.
Dacă ai pe cineva prin preajmă, te poate ajuta cu spălatul părului/spatelui, ca să eviți mișcările riscante.
Despre repaus și mers
Primele 24–72 de ore: e recomandat repaus la pat cu piciorul ridicat pe o pernă (pentru a reduce inflamația).
Evită să mergi pe piciorul operat dacă medicul a zis asta, mai ales dacă simți durere, ai umflătură sau ți-a făcut chiuretaj profund.
Dacă e absolut necesar să te ridici, poți folosi un baston, cadru sau sprijin pe perete, dar pas cu grijă și cât mai scurt.
Ce să NU faci:
Nu înmuia piciorul în apă (baie, băi locale) până nu-ți spune medicul că e OK (de obicei după 7-10 zile).
Nu scoate bandajul fără indicație medicală (doar dacă medicul ți-a spus să-l schimbi zilnic).
Sfaturi extra:
Dacă observi umezeală sub bandaj după duș, schimbă pansamentul imediat cu mâini curate și materiale sterile.
Urmărește semne de infecție: roșeață intensă, căldură locală, puroi, miros neplăcut, febră.
Mulțumesc, punga sau ciorapii speciali ar putea fi o soluție.