Se ia o ceapa si desfaci o camasa de pe ea. O tai de marimea furunculului si o pui la calit pe plita sau pe fundul unei tavi, tigaie, etc. Fara ulei. Bandajezi locul cu ceapa calita usor si o prinzi cu tifon si leucoplast. Faci asta 2-3 zile la rand. Cand s-a copt bine pui pe cineva sa scoata dopul facut acolo si va iesi tot puroiul. Se curata locul cu vata si betadina (se gaseste cu 2-3 lei la farmacie). Se acopera cu plasture pentru a nu intra praful. Se spala bine, zilnic.Pentru medicamentatie intreaba un doctor. El trebuie sa faca niste analize. Oricum, tratamentul initial trebuie sa contina penicilina sau eritromicina.
Il storci ca sa scoti puroiul afara dar trebuie sa te duci si pe la doctor ca sa iti prescie niste antibiotice (daca nu faci un tratament adecvat cu antibiotice ai sansa sa iti mai iasa furunculi).PS antibioticul nu il iei tu de capul tau de la farmacie te duci la medicul de famile sa iti faca analize sa vada de care iti trebuie.
M-a sfatuit mama sa folosesti aloe vera.se taie o bucatica din ea, se taie in doua pe mijloc si se pune pe furuncul
Cand am avut si eu un furuncul am fost la doctor si mi-a recomandat un tratament antibiotic, care e obligatoriu si pe locul respectiv am tinut faina de in, luata de la plafar si recomandata tot de medic, care in 24 ore "a copt" la maxim acel furuncul pana s-a spart singur. Am spalat locul bine cu ceai de musetel si iar am tinut faina de in pana a extras toata infectia, facandu-si efectul si antibioticul. In 4-5 zile mi-a trecut, dar tb sa-l iei din timp. Multa sanatate!