| Elelena65 a întrebat:

Dacă am inhalat par de pisică și pisica are rabie, se poate transmite boala pe această cale chiar dacă nu m-a mușcat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mergi urgent la spital la UPU.

| johnnny123 a răspuns:

Sunt curios cum s-a putut întâmpla asta. Stai în casă cu o pisică despre care știi sigur că are rabie?

| Elelena65 explică (pentru johnnny123):

Nu,am fost să le dau mâncare la pisicile de lângă bloc, și mă gândesc că poate exista și posibilitatea asta fiind maidaneze

| johnnny123 a răspuns (pentru Elelena65):

Aham, deci nu ai absolut niciun motiv să crezi că vreuna dintre ele avea rabie sau că ai inhalat ceva. Cauți doar un motiv să stai stresată.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ipohondrie!

| annonimaaaa555 a răspuns:

Nu, rabia nu se transmite prin inhalarea părului de pisică. Se transmite prin mușcătură sau prin contact direct cu saliva infectată pe o rană deschisă sau pe mucoase. Dacă nu ai fost mușcat sau zgâriat de pisica suspectă, riscul este practic inexistent.