In primul rind carnea din shaorma este plina de E uri, datorita prajirii carnea cartofii sunt cancerigeni dar lumea îi consuma, nici salatele nu sunt 100% sanatoase deoarece legumele sunt stropite de agricultori cu produse chimice sa le grabeasca cresterea, dar spre deosebire de carne, legumele contin mai putine E uri adica nu prea ai risc de cancer de colon de la o rosie cum ai de la bucata de carne prajita in ulei. Oricum daca manini odata pe luna o shaorma nu mori nu ai nimic, daca consumi zilnic atunci te expui unui risc, este exact ca si cu bautura, un pahar de vin sau de bere odata pe lună nu este asa daunator, dar daca zilnic bei te alegi cu ciroza.
Si nici salatele nu prea sunt sanatoase dar decat o shaorma mult mai bine o salata?
Dar sunt cancerigeni numai daca nu schimbi uleiul, nu?
Adica mancarea prajita e cancerigena bumai daca se face mereu in acelasi ulei
Si depinde si ce ulei folosesti
Carnea este cancerigena indiferent ca schimbi sau nu uleiul, dar daca uleiul este refolosit este toxic si riscul este mai mare, carnea este mai bună fiartă dar in Romania nu se prea consumă carne fiarta, noi românii suntem cu gratarele cu micii cu fripturile tot ce este daunator corpului uman.
Stai breh, ce are gratarul? Daca e facut cum trebuie? Daca nu carbonizezi carnea aia, e ok. Bine, eu personal prefer carnea la airfryer, dar asta e partea a doua.Si acolo sunt discutii peste discutii. Legat de cartofi, ai omis sa mentionezi ca discutam de carbohidrati, amidon, prajeala oricit de fresh ar fi uleiul nu e ok. Iar salatele, in majoritatea salatelor de prin fast fooduri se pune zahar si alte porcarii... E halucinant cum atita lume tot incearca sa gaseasca chestii si fast si sanatoase in oras cand le pot gati acasa mult mai ieftin si mai sanatos. P.S. Si eu mai halesc uneori cate o shaorma, dar nu imi pun problema ca e sau nu e sanatoasa. Ma duc in acelasi loc unde merg de vreo 24 de ani, si mai recent iau la farfurie doar carne si salata de varza cu sosul picant al casei, poate niste maioneza cu usturoi facuta de ei (care stiu ca e grasa de pocnesti si nu e ok, dar o data la cateva luni nu mor). Desi oamenii nu fac cartofi congelati la friteuza, am renuntat la ei pentru ca ma umflu aiurea si scopul nu e sa ma umflu, ci sa maninc ceva care ma face sa ma simt macar ok, daca nu excelent.
Acum mi am luat salata cu ton doar cu legume si fara sosuri, e ok asa?
Din oras? Infectie de aia cu cel mai jalnic ton posibil? Cu legume din conserva? La vreo 25-30 de lei? Ia gindeste-te ce ton bun si legume bio iti luai sa ti-o faci singur, acum...
Mai bine sa nu o mananc atunci? Mai ales daca sunt la detox acum?
Iar te plictisești.
Pentru ca are sosuri care sunt foarte nesanatoase, pentru ca are cartofi prajiti
Doar ce e în gradina ta e sănătos! În rest totul e făcut pentru ca să reziste
Salatele de la fast-food pot părea sănătoase, dar uneori au sosuri și uleiuri multe, la fel ca șaorma, care e plină de carne prăjită și sosuri. Deci și salatele pot să nu fie chiar sănătoase dacă sunt făcute cu multe adaosuri. Cel mai bine e să alegi variante simple, cu legume proaspete!