Mancarurile prajite sunt greu de digestat, deci se recomanda sa fie consumate putin sau chiar deloc.
Consumul de ulei prajit este de asemenea nesanatos.
Ia breh si citeste ca ai resurse pe net la greu. Ce fel de tigaie? Ce material? Sint tigai grill din teflon, din fonta, din otel. Ceva diferente intre ele. Plus o gramada de mituri. Nu, teflonul nu e toxic decat de pe la 240 de grade incolo, si ajunge la temperatura asta doar daca lasi tigaia goala pe foc aiurea. In mod normal, cand gatesti in tigaie la foc mediu, are undeva la 180-200 de grade.
Cel mai bine e sa îți faci grătar de pui și pui foarte puțin ulei de măsline, da sa mănânci cu salate sa fie un echilibru sa ai puțin din toate.
Poti atunci sa imi recomanzi niste uleiuri si sa imi dai si niste link uri, poze?
Uleiul de susan, de masline, de cocos, untul.
Chiar si untura este mai sanatoasa decât uleiul din floarea soarelui.
Daca totusi decizi sa folosesti ulei de floarea soarelui, foloseste-l pe cel presat la rece, nu pe cel rafinat
Presat la rece din pacate nu se vinde in niciun magazin din orasul meu
Nu e chiar nesănătos să mănânci mâncare făcută la tigaie grill, ba chiar e mai ok decât prăjeala clasică! Doar să nu arzi mâncarea și să nu folosești temperaturi prea mari, ca să nu se formeze substanțe dăunătoare. În rest, dacă folosești carne slabă și legume, e super! Totul ține de echilibru și moderație.
qieiqpalz întreabă: