Pierderea in greutate cu ajutorul dietelor condimentate se bazeaza pe cresterea ratei metabolismului. Nu trebuie sa recurgi la cantitati de condiment care ar face mancarea imposibil de mancat, chiar si cantitatile moderate pot induce o accelerare a metabolismului. Aceasta este insotita de arderea mai multor calorii in schimbul depozitarii lor in tesutul adipos. Specialistii englezi de la Oxford au facut proba: au luat cateva persoane si le-au dat sa consume chili, mustar si alte ingrediente picante. O zi da, una nu. Au constatat ca, in zilele in care mancasera condimentat, subiectii arsesera 50 calorii in plus fata de ziua in care nu se atinsesera de condimente. Pe langa faptul ca inteteste metabolismul, mancarea condimentata nu lasa grasimea sa se depuna si in plus scade si apetitul.
Mai multe poti citi de la adresa
http://www.yuppy.ro/......ntate.html
Totusi eu am o retinere - trebuie sa fii foarte sanatoasa, sa n-ai probleme cu stomacul ca sa rezisti unor condimente puternice...
Nu cred, scade pofta de mancare, sau te imbolnavesti de stomac si nu mai poti manca normal, saudatorita sarii se concuma f multa apa si este macar benefic pentru cei care nu pot consuma apa. Nu e bine orice-ar fi, nu trebuie folosite condimenetele in exces.
Mancarea condimentata NU scade apetitul, ci doar il creste, iar caloriile se pierd, pentru ca 'ataca' mucoasa gastrica si organismul face un efort in plus pentru a reface ce a fost agresat si pentru a elimina cat mai repede factorul ce agreseaza. mare maaaare atentie cu condimente multe, pentru ca uite asa poate sa apara o gastrita urata sau un ulcer. la mine a fost nevoie doar de cateva zile de baut numa cafea si fumat si HOP a aparut gastrita si nu ma mai lasa de atunci, cu toate ca am renuntat si la cafea si al condimente
Chili, wasabi, piper sau tobasco sunt unele dintre cele mai eficiente condimente impotriva kilogramelor in plus. Cum functioneaza ele? Lygia Alexandrescu afirma ca, daca sunt utilizate de persoane sanatoase, aceste "picanterii" actioneaza asupra cresterii ritmului de ardere a caloriilor, accelerand metabolismul, si deopotriva stimuleaza absorbtia nutrientilor si a fibrelor in organism. Bun, bun, dar aceasta nu inseamna ca poti folosi in exces aceste condimente, in speranta ca eficienta lor va fi mai mare. Din cauza consumului exagerat de astfel mirodenii, pot aparea efecte negative asupra corpului nostru, unele finalizandu-se cu boli grave ale aparatului digestiv. Daca sunt consumate in cantitati moderate, ele nu fac altceva decat sa stimuleze metabolismul nostru sa arda mai multe calorii si sa reduca apetitul culinar!
Teoretic, daca mananci picant ar trebui sa ai un metabolism mai alert, dar depinde si de condiment. Daca e unul artificial, in mod cert n-au sa aiba decat efecte negative. Condimentele naturale (piper, ardei usturat, usturoi, hrean, ceapa) iti stimuleaza metabolismul si intaresc sistemul imunitar.
Nu, nu e adevarat, doar iti dau arsuri gastrice, balonare si uneori si acnee.