Depinde cat de mult intra in talpă. Si da, poate fi rană adancă si poti face tetanos.
Nu ai auzit de asta?
Nu-i adevarat!
Poti face infectie si tetanos si de la o simpla zgarietura, daca te infectezi.
Nu neaparat, orice rana daca bacteria respectiva e in zona, sau ajunge pe acea rana, intra in organism, dafr de regula pe rani ce trec de piele.
Cuiul de ar avea pe el spori de bacterie, sau bacterii de astea, o sa te infectezi.
Bacteria de regula sta in pamint si mizerie in general, nu sta pe cuie noi.
Eu am calcat de multe ori in cuie, uneori intrind f adinc, dar niciodata nu am patit nimic, nici nu am mers la medic.
Erau cuie din scinduri. Daca faci vaccin nu stiu cit de adevarat este, sa iti faca acel vaccin ceva, deja oamenii sau o parte din ei sau lamurit ce este cu aceste vaccinuri.
Sincer nu stiu exact ce face acel vacin mai exact, ori ce ar putea sa faca, sa previna, ori sa omoare acea bacterie.
Povesti, bacteria trebuie sa o omori cu otrava, daca a intrat in organism, alta cale nu exista.
Vaccin, cei ala vaccin, ce face mai exact, cum actioneaza, nimeni niciodata na explicat, pentru ca oamenii nu trebuie sa intrebe asa ceva nu ai voie sa pui intrebari de genul asta, trebuie sa faci si gata
Un vaccin este o substanta, aia nu sta toata viata ta in organism, este eliminata in cateva zile, nu mai ramane nici urma de ea.
Asa si daca te intepi peste o luna sa zic, ce efect mai are acel vaccin?
Are efect pentru ca vaccinul a produs o armata de anticorpi, care misuna prin noi, in caz ca te intepi, sistemul imunitar care colcaie, depisteaza bacteria si o elimina, mai rapid.
Deci pana la urma tot organismul nostru face ceva, nu vaccinurile lor.
Un atibiotic, este o otrava, bagata in organism intra in circulatie, bacteria intrata maninca si carapa asa da, asta este intr-adevar ajutor pentru sistemul imunitar.
Eu cum am spus am avut taieturi f adinci cand am fost copil, in sticle, in mocirla, in locuri unde oamenii arucnau gunoaie si era un fel de mlastina, niciodata nu m-am dat cu nimic, am pansat si aia a fost tot nu mam infectat absolut niciodata.
Totul depinde de cate de mute bacterii, ciuperci sunt, depinde de populatiile acestor microorganisme cirt de mari sunt sau mici.
La mine or fi fost putin, asa ca sansa sa ma fi infectat a fost f redusa spre deloc.
Explicatia este una destul de simpla. Acea bacterie exista, dar nu colcaie peste tot, aceste microrganisme daunatoare au si ele momente de cresteri a populatiei lor, scaderi, fctie de conditiile existente.
Daca ai auzit cand spun uni oameni, focar de infectie, ei ala este de fapt un loc in care microrganismele astea, au conditii bune pentru a se inmulti mai mult decat is ele de obicei.
E daca vrei asa la scara mare, cum is animalele, daca au mincare multa, se inmultesc la balamuc, daca e putina, is si ele mai putine.
Cum is cu sobolanii, daca ai porumb, cereale acasa, se inmultesc, daca mincarea este mai putin si populatia lor e mai scazuta.
Ok, acu avand in vedere chestia asta, de aici tragi concluzie. Daca bacteriile astea is putine, sansa sa contactezi este f mica sau deloc si invers.
Populatiile de bacterii si ciuperci in unele tari is monitorizate, se stie mai mereu, nu pentru toate, pentru cele care ataca mai frecvent, in ce stadiu sunt.
Dar de regula cu cit igiena e mai buna, cu atit aceste populatii de microorganisme is mici, sau f mici.
Eu am facut la mine in aptm test, am luat test pentru bacterii si ciuperci, de pe ebay, am pus cum spun eia colo si am gasit populatie nu mica, ci f scazuta de bacterii si ciuperci, care nici macar nu erau de alea ce ne ataca pe noi.
Cum am spus, adica invers, eu am spus oare am avut noroc? Adevarul asta este, am avut noroc, sau am avut de 2 ori noroc, pentru ca sistemul meu imunitar a dat rapid peste bacterie, asta daca oi fi contact una si nu am simtit nimic.
Sistemul imunitar nu lucreaza cum cred multi oameni, sau chiar doctori, aia is doctori pompieri.
Sistemul imunitar lucreaza pe orbeste, anticorpi nu au ochi, nu au nas, si nici alte simturi, care iar ajuta sa depisteze agenti straini patrunsi in organism.
Ei lucreaza, sa fac asa o comparatie cum este o masa de biliard. Sa zicem avem 5 bile care ar fi bacterii si inca o bila, care ar fi un anticorp.
Tu lovesti bila anticorp si ea merge pe masa aia la intimplare, nu dai tu sa tintesi ceva, pur si simplu arunci bila la intimplare.
Daca bila ta anticorp loveste o bila bacterie, a halito cu tot cu fulgi cand se atinge de ea, doar asa o recunoaste ca nu face parte din tine, apoi o elimina, se multiplica si anticorpul ala, din 1 se fac sute, mii si incep sa misune, cu cit mai multi anticorpi, cu atit mai rapid este gasit intrusul, sau intrusiio daca is mai multi.
Deci anticorpii doar prin ATINGERE de alt corp poate recunoaste ca face sau nu face parte din tine ceva.
Poti tu sa ai o boala de 100 de ori, anticorpi nu memoreaza nimci, asa cum bat aia gardurile cu povestile lor.
Ce sa memoreze un anticorp? Ca el oricum moare, ala nu traieste mai mult de cateva luni.
Dar sa zicem ca ar memora, cu ce il ajuta ca memoreaza nu stiu ce bacterie? Iti zic eu, cu absolut nimic, de aia nici nu memoreaza ceva nu are rost sa isi incarce memoria cu chestii ce nu-i folosesc la nimic.
Daca ar fi avut ochi, nas, sau alt simt sa il ajute sa depisteze un agent strain. atunci da, ar fi fost o chestie sa memoreze, l-ar fi vazut d e la distanta, asa cu vezi tu un strain si stii ca e strain, dar nu asa functioneaza acesti anticorpi.
Cum am spus mai sus, anticorpul trebuie sa atinga acea bacterie, sa se izbeasca de ea, doar asa o recunoaste, pentru ca nu-i catel sa miroase, sa vada un strain
Aa si daca anticorpul ar memora, cu cel il ajuta aia sa dea el mai rapid peste un strain intrat la el in casa? Am spus ei nu au simturi, sa urmareasca urma acelei bacterii.
El se loveste de globule rosii, de orice organite din noi, de substante din noi si instant le analizieaza, asa vede diferenta. Cind da peste strain, pe loc la si prins, dar nu are ochi sal vada, ori alt organ de simt sal depisteze mai rapid,
Poate sa treaca, cum am spus de sute de ori la mm unu pe linga altul si sa nu se intimple nimic.
Dar cum el patruleaza fara incetare si peste tot, absoplut peste tot patruleaza anticoprpii in noi, la un mom dat tot da peste ala sil elimina.
Dar ne imbolnavim, pentru ca ei is in numar mic cand organismul este sanatos, tocmai sa nu incurce alte activitati, exact ca si politia pe timp de pace, sau armata, cand e pace is putini soldati, cand vine razboi, toti inarmati, asa e si aici.
Ce spune lumea medicala ca intaresti sistemul imuntar, ca faci dregi, alea is povestil reclama sa vinda unia produse.
Anticorpul tau face atit cit poate el, atit cit a iesit din fabrica, exact ca si oamenii, unia is mai fortosi, altii mai slabi, exact asa si sistemele astea.
Daca ai sistem slab, cu ala ramai, nul mai faci tu sa fie mai puternic, e mai lenes, mai lent, sau poate uneori nu recunoaste peste ce da
Cam despre asta este vorba.Deci de aia uni oameni se imbolnavesc, altii nu, pentru ca unia desi contacteaza un agent de asta, s-a intamplat ca anticorpii lui sa dea atunci rapid peste acel intrus si la eliminat, ala na mai avut timp sa se inmulteasca sa faca pagube, asa ca tu nu simti nimic.
La alatii, daca trec uni pe linga altii de sute de ori, sau stiu si eu zile intregi, atunci intrusu are timp sa manince, sa se inmulteasca si asa resimti tu efecteele.
Dar acele efecte de boala, nu-s toate datorate acelui agent patogen, o mica parte este datorat si sistemului imunitar, ca el fabrica atunci f multi anticorpi, care vor incurca circulatia, activitatea celorlante sisteme sau piese, de aia cand esti bolnav, spune doctorul sa stai linistit, sa stai in pat etc, ca sa nu consumi energie, sa lasi corpul sa aiba cu ce lupta.
De asemenea o alta parte din ce simti tu cand esti bolnav, uneori se datoreaza si creierului, mai ales la infectii, ala cand vede ca sistemul tau nu mai poate face fata, pentru ca invadatorii is f numerosi, cauta sai slabeasca, cum face creierul asta? Ridica temperatura corpului, stie ca orice organism in conditii de temperatura mai mare slabeste, asa ca baga in soba lemne asa aia slabiti, poti fi mai suor invinsi, dar uneori daca aia is foarte fortosi,
nici cu caldura nu-i poate dobori sistemul de apare, asa ca creierul merge pe ideea, ori el ori eu
creste temperatura pana cedeaza el, dar stie ca a eliminat si intrusu, desi in momentul ala esti mort.
De aia eu nu-s pentru vaccinuri, pentru ca este inefieciet, iar uneori daca bagi vaccinuri asa in prostie, se poate intoarce impotriva ta.
Cum am spus mai sus, o armata de anticorpi incurca circulatia, celelalte activitati din organism, le incetineste, si sa faci asa asa repetat, nu-i bun.
Vaccinul asta e, o substanta chimica care face sistemul imunitar sa raspunda, sa fabrice armate de anticorpi, desi nu-i nevoie.
O substanta chimica, este cum sa zic, ca si veninul de sarpe sau albine, cand intra in sange, se amesteca cu singele, atunci pe loc sistemul imunitar a si detectat acea susbtanta, pentru ca chiar de ar fi sa zic un exemplu, un singur anticorp, ala si sa fuga, sa nu vrea sa lucreze, deci vrea nu vrea, da substanta aia peste el pentru ca substanta este in toata masa singelui.
Este ca si cum ai amesteca apa cu vin, deja in fiecare picatura ai si vin si apa corect?
De aia cand faci vaccin, cand te pisca un tintar, cand te pisca o albina, locu ala se umfla, pe loc acolo au loc procese, de recunoastere, de coagulare sau mai stiu eu ce face acel venin la sange.
Cine vine sa explice astea? Dimpotriva, aceste explicatii is periculoase pentru lumea mediciala, ei nu vor ca oamenii sa stie cum functioneaza un medicament, pentru ca daca ar stii, ei ar pierde miliarde, totu se face pentru bani.
Doctorii daca ar fi cinstiti, si ar spune, ma refer la cei care stiu meserie, ar fi dati afara, majoritatea lucreaza in clinici mari, altii care au cabinete, alea functioneaza cu autorizatie, se trezesc ca nu li se mai da autorizatie si asa mai departe.
Explicatii is pentru f multe boli, lucruri si asa mai departe, doar ca nu se vrea sa fie cunoscute de omul simplu, de ala oameni vin banii, asa ca trebuie sa fie tinuti in necunoastere
Mie urata lumea asta, la ce sa ajuns, au ajuns doctori si guvernantii sa isi exploateze semenii, exact ca pe vremema cand erau scalvii.Acu spui ca nu esti sclav, dar te fac ei sa le dai tot
Ce romane scrie relian la un raspuns ce ar trebui sa fie cam asa :
Tetanos-ul se poate lua de la orice taietura sau impunsatura daca bacteria respectiva se afla pe obiectul in care te-ai ranit. Sunt cazuri cand nu exista bacteria sau corpul o respinge la timp oarecum, dar tot e bine sa faci un antitetanos preventiv.
Ii place sa se bage in seama. Se crede foarte documentat de la medicina la mecanica si fizica nucleara.
Vrei să spui că trump-istul conspiraționist antivaxer Relian nu este un expert în medicină? Omul a luat până și teste pentru bacterii de pe E-Bay.
E expert in medicina. La fel de expert ca baietii de la vulcanizarea unde am facut saptamana trecuta o pana.
În primul rand Trump a făcut vaccinul. Și nu e anti vaxer, ci doar împotriva OBLIGATITIVATII.
Elial întreabă: