| goodboy_8604 a întrebat:

E bine sa bei apa in timp ce mananci sau imediat dupa ce ai mancat? Eu am auzit de la cineva ca in timp ce mananci nu e bine sa bei apa si nici imediat dupa ce ai mancat cica trebuie sa astepti ceva timp pana sa bei apa.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Din câte citisem poţi să bei oricât de multă apă înainte să mănânci, dar nu e bine să bei apă în timp ce mănânci sau imediat după. Ştiu pe cineva care aşteaptă cel puţin 20 de minute după ce a mâncat până să bea apă.

| MisterKat a răspuns:

Mie mama mi-a spsus ca nu e bine sa bei apa in timp ce mananci si imediat dupa, din aceleasi motive pe care le-a spus NicuNebunu cica e destul de periculos si poti sa te imbolnavesti grav din aceasta cauza. Resturile se depun pe intestinul gros si daca le adaugi apa se solidifica(se ingheaga. cam asa ceva) si poti sa fii bolnav destul de grav. Mai bine bei un ceai caldut e mai folositor decat ceva rece!

O seara buna!

Daniel.

| inna a răspuns:

Nu este bine sa consumi apa in timpul mesei.

| cristinela a răspuns:

Daca mai bei si apa, nu mananci asa mult, senzatia de satietate apare mai repede.Si apoi apa e foarte buna pentru organism, asa ca daca iti este sete, bea!

| Gabry a răspuns:

Eu am aflat de la o colega de-a tatalui meu faptul ca a slabit(isi dorea sa slabeasca) prin faptul ca nu a mai baut apa dupa ce a mancat/in timp ce manca!
Asa o fi din moment ce multi vorbesc despre asta big grin

| Haydee a răspuns:

Hey, hey...acum depinde si de organsm.De exemplu eu consum apa (2 pahare mari) in timpul mesei(mereu) si sunt tot atat de slaba(de fapt is un bat straight face ) si am aceeasi pofta de mancarewinking
Depinde de organism, fiecare actioneaza diferitwinking

| adika a răspuns:

Nu e bine in nici un fel descris de tine mai sus caci diluezi sucul gastric si vi avea probleme cu stomacul.

| christabell a răspuns:

Mda, stiam si eu asta cu apa sa nu o bei in timp ce mananci si imediat dupa ce ai mancat deoarece se diluaza sucurile gastrice sau cam asa ceva.Cum ramane insa cu ciorba, ca doar e lichida cu carne, legume?

| pypa007 a răspuns:

Da are dreptate nu e bine sa bei apa cand manci sau dupa ce manci astepti putin si dupa aia bei

| juniper a răspuns:

Da nu e bine, ca iti pierzi pofta de mancare. Numai dupa ce mananci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai eu am 45 de ani si beau apa in timp ce mananc mereu.si e bine. daca mi-e sete si beau cum sa nu fie bine? da cine spune ca atunci cand corpul meu cere ce are nevoie eu sa nu-i dau? sa stea el mort de sete si de foame cat crede de cuviinta.doar nu sunt in sahara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai indicat e sa bei apa cu o jumatate de ora inainte de masa, si la doua ore jumate dupa masa. Poti sa te uiti si aici:http://www.aquador.ro/apa.html

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este indicat sa se consume apa in timpul mesei si nici dupa masa cul putin 15 min; se intampla ca sucul gastric isi pierde din priprietatile favorabile digestiei, iar aceasta nu se efectueaza in conditii optime.

| maddy09 a răspuns:

Da, nue bine... eu stiu ca te ingrasi daca faci asta big grin

| LeonardoMihai a răspuns:

De fapt nu e recomandat. In timp ce mananci stomacul si intestinul secreta anumite enzime pentru digestie, dintre care unele sunt hidrosolubile, asta inseamna ca de fapt apa dilueaza sucul gastointestinal si mancarea nu e digerata corect.

| victoriasss a răspuns:

Apa trebuie bauta inainte de masa cu vreo jumate de ora sau dupa masa la fel dupa jumate de ora sau chiar si mai mult.

| milashka a răspuns:

Sincer sa-ti spun... eu beau apa si in timpul mesei si dupa. Nu mii nimic! (traiesc) big grin