anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E ok daca folosec pentru o infectie vaginala Zenela MED si Aoxicilina? In cat timp imi trece?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu este OK. Amoxicilina nu ajuta absolut deloc in infectiile genitale. ZEnela Med nu e prea eficient, te poate ajuta putin daca o folosesti impreuna cu un tratament corect, dar in general e scumpa si putin eficienta. Nu te vei vindeca niciodata cu acest tratament, ci iti vei face mult mai mult rau si risti complicatii foarte sevree, asa ca daca nu vrei sa mergi la ginecolog, stai asa pana te hotarasti (sigur e interzis orice contact sexual pana la vindecare)

| xFlo a răspuns (pentru Brigaela):

Farmacista mi-a zis ca imi poate trece doar cu Zenela MED... Ce alte tratamente mai pot lua? Nu am cum sa ajung la ginecolog din motive personale

| xFlo a răspuns (pentru Brigaela):

Am mancarimi (nu ma mananca foarte tare ), un miros ciudat, greu (nu de peste ) si scurgeri apoase, transparente cu ceva alb branzos happy

| Brigaela a răspuns (pentru xFlo):

E posibil sa ai o micoza, sau trichomonas, sau alta infectie bacteriana, poate fi asociat si HPV, e important sa nu folosesti absolut nimic pana nu ajungi la medic. Tu decizi cand ajungi la medic, optim ar fi in primele 48 de ore de la aparitia primului simptom.

| Brigaela a răspuns (pentru xFlo):

Asta e, nu te poti trata, este decizia ta, sanatatea si viata ta. Nu poti lua nici un tratament nerecomandat de medic, este prea periculos. Atentie sa nu ii expui si pe altii, adica sa nu ai contact sexual (nici protejat), sa nu folosesti piscine, bazine, toalete publice, iar daca mai locuieste cineva cu tine, sa dezinfectezi cu Domestos foarte foarte biune toaleta si cada dupa fiecare utilizare.

| AndreiWeisz a răspuns:

Mergi la medic, nu intreba pe TPU.

| Random123456 a răspuns:

Nu e ok sa iei pastile de capul tau, in cazuri de genul. Cel mai ok ar fi sa mergi la medicul ginecolog sa discuti cu el, nu neaparat consult dar ii spui ce simptome ai si tot si iti poate prescrie ceva adecvat cu care iti va trece in cateva zile. Amoxicilina NU este indicata la infectii vaginale, luata necorespunzator aceasta poate agrava situatia si produce ciuperca vaginala, deci sari din lac in put. happy
Sfatul meu este sa mergi la medicul ginecolog, iar daca nu ai posibilitatea asta, macar la o farmacie cu farmacisti cat de cat experimentati in domeniul farmaceutic, sa ii spui ce problema ai si sa iti dea un tratament mai apropiat decat sa il iei tu de capul tau.

| xFlo a răspuns (pentru Random123456):

Aoleu laughing Nu-mi mai spuneti sa merg la ginecolog pentru ca stiu treaba asta dar acum nu am posibilitatea sa fac lucru asta.

| Random123456 a răspuns (pentru xFlo):

Atunci mergi la farmacie si intreaba de farmacist, dar spune0i exact ce simptome ai, dar NU lua pastile de capul tau si in niciun caz antibiotice! happy

| Danielachan a răspuns:

Mergi la medic! Nu ştii ce infecţie vaginală (virus) ai.