Domnișoară, dacă ți s-ar opri inima câteva secunde, acum n-ai mai scrie pe TPU, ci ai face rating la ProTV în rubrica „moarte subită inexplicabilă".
Ce ai tu s-ar putea să fie CVP/PVC, adică contracții ventriculare premature, 2x adică inima își face karaoke singură, sare un beat și după aia revine la refren. Se întâmplă la mulți adolescenți, mai ales când au cocteilul clasic: stres, energie de Red Bull, nopți pierdute și hormoni turbo.
Nu ești pe moarte, dar nu te baza pe Google ca pe cardiolog. Fă-ți o vizită la un medic, trage un EKG, și dacă se confirmă că-s doar prostiile alea, trăiește liniștită și mai lasă dramatismul cu „mi se oprește inima".
Sper că te-am ajutat!
Doamne ajută!
Dr. Mihailovici
Ar fi normal sa mergi la un medic si sa ii spui ce ai scris aici.
Nu inteleg de ce ai ales un site care nu poate decât să iti recomande ce iti recomand eu?
Domnișoara, fii sinceră, ți-ai pus singura diagnosticul de extrasistolice nu-i așa? Un cardiolog dacă ți-ar fi pus acest diagnostic, ți-ar fi furnizat un tratament (mai degrabă chirurgical) decât să te îndemne pe TPU. Ce ai dumneata este aritmie cardiacă, nici poveste de extrasistole, ischemie etc. Te stresezi prea mult și pui la suflet orice fleac, declanșând o mica furtuna in care inima o ia un pic pe coclauri, adică bate aritmic, fără cadență și cu o putere mai redusă. Caută moduri de a te calma, tehnici de respirație și fă și un control EKG și Eco Doppler așa de confirmare. "Pentru cine nu știe"
Ești amuzanta daca crezi că pe TPU sunt doar copii ignoranți. Mai sunt și medici și ingineri și profesori. Și dacă ți s-ar ori inima pentru "câteva secunde" ai fi in alta lume cu siguranță. Te rog, nu exagera "cu cunoștințele" și nu fi nici ipohondrică. Pentru liniștea ta, extrasistola (care este și baza aritmiei cardiace) este o situație de moment, lipsită de complexitate, care trece de la sine, cauzata de diferiți factori emoționali (sau intr-adevar de o patologie) și în nici un caz nu ți se oprește inima (mai ales pentru câteva secunde) cu cel mult sare o bătaie și bate neregulat, de asta e aritmie. Nu invent lucruri că "mi se oprește inima câteva secunde pentru cine nu știe". Se pare că în contextul dat ești singura care chiar nu știi despre ce vorbești. La 15 ani nici nu ai cum (asta pentru cunoștințele tale). Bafta.
Daca consumi energizante, daca fumezi, daca deja bei cafea...
Multe din astea iti dau extrasistole.