Gravidelor, la care exista probabilitatea sa se dezvolte incompatibilitatea Rh, la prima sarcina se administreaza imunoglobulina Rh (in saptamana 28 si la 72 ore dupa nastere), care va preveni dezvoltarea anticorpilor.
Imunoglobulina Rh se administreaza in orice situatie cand exista probabilitatea ca sangele matern sa vina in contact cu sangele fatului (avort, amniocenteza, orice sangerare in timpul sarcinii).
Daca medicul constata ca totusi s-au dezvoltat anticorpi-anti-Rh, sarcina va fi monitorizata (o concentratie mica de anticorpi nu pune in pericol viata fatului).
Sotul meu mai are 2 frati... soacra mea are rh negativ... nu s-a intamplat nimic... toti 3 baietii sunt sanatosi... pot aparea probleme dar poate sa fie cu bine... riscurile sunt destule ...in urma hemolizei masive se poate dezvolta o anemie severa cu insuficienta cardiaca, edem, insuficienta respiratorie, chiar si moarte, mai poate avea probleme neurologice... insa se poate sa fie totul ok... dar asta vei stii din timp pentru ca a doua sarcina va fi monitorizata lunar, vei face analize lunar... o sa fie bine
multa sanatate si crestere mare
Injectia ti s-a dat probabil din cauza incompabilitatii RH. In cazul incompabilitatii RH, daca nu se administreaza tratament, urmatorii copii se pot naste cu malformatii.
Nu stiu ce ti s-a administrat, dar cel mai bine ar fi sa intrebi medicul despre felul, efectul si gradul de siguranta al acestuia.
Din cunostintele mele stiu ca copilul unui cuplu poate avea doar grupa sanguina a unuia dintre parinti, ma mir ca are alta grupa. Oare cum e posibil?
Tundenana are dreptate. Eu am rh- si sotul rh+ si bebe are rh+. Mi s-a facut injectia ro-gamma, cumparata insa chiar de mine - 5 milioane de lei :-o Daca nu ai facut injectia si daca nu ai pe langa prima sarcina si alte avorturi sunt sanse foarte mari ca al doilea bebe sa fie sanatos tun, dupa cum mai zicea si altcineva aici la raspunsuri.
E posibil, m-am informat eu. Link - http://en.wikipedia.org/wiki/ABO_blood_group_system
VINDECA TOATE AFECTIUNILE!
Invata cum sa ai un stil de viata sanatos si sa vindeci orice afectiune (VINDECARE, REGENERARE CELULARA COMPLETA), vindeca TOATE afectiunile, "bolile" citind cartea:
- SA TRAIM SANATOS FARA TOXINE. GHID FUNDAMENTAL. ALIMENTE SI PLANTE NATURALE PENTRU REGENERAREA CELULARA COMPLETA - The Detox Miracle Sourcebook: Raw Food and Herbs for Complete Cellular Regeneration
http://www.sanatatesiviata.ro/......generation
123gobiche456 întreabă: