Astia care confunda zaharina cu zaharoza sunt pur si simplu afoni la chimie. Iar cine ti-a zis ca s-ar face cancer e chimiofob.
Hahaha. Bine zis!
Pacat ca nu citesti intreg textul si o iei printre randuri. Documenteaza-te si poate reusesti si tu sa iti dai seama ca daca este consumata IN CANTITATI MARI timp de o perioada INDELUNGATA poate duce la boli cancerigene
Asta tot chimiofobie este, deoarece din cercetarile serioase nu reiese asa ce afirmi tu.
Nimic, ii un indulcitor sintetic. Eu le mai iau in gura ca bomboana si astept sa se dizolve. Niciun risc!
Zaharina face parte din categoria indulcitorilor artificiali. Aceasta nu aduce calorii, nu provoaca aparitia cariilor dentare, este stabila la temperaturi ridicate si poate fi utila in curele de slabire, dar folosita cu moderatie. Dozele zilnice acceptabile in functie de greutate sunt de 2-5mg/kg. Daca sa zicem ca ai 50kg poti consuma maxim 250mg de zaharina pe zi ca sa nu ai riscuri prea mari. In schimb, consumata in exces pot aparea complicatii, in cel mai rau caz cancerul
De la "zaharina" nu se intampla asa ceva. Doar de la "zahar", nu confunda.
Nu cred ca exista riscuri. Oamenii consuma zahar zilnic, si nu toata lumea face automat diabet. Daca consumi foarte, foarte multa pe parcursul a catorva luni, poate sa existe riscul de a te imbolnavi de diabet sau de a face complicatii. Ai grija!
EvangelineDS întreabă: