| Alex00990 a întrebat:

Am o curiozitate!
Ce riscuri ai daca consumi prea multa zaharina?
Thanks!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Niciun risc, in afara de gust nu prea are niciun efect interesant.

| doctorandus a răspuns:

Astia care confunda zaharina cu zaharoza sunt pur si simplu afoni la chimie. Iar cine ti-a zis ca s-ar face cancer e chimiofob.

| Lostlyric a răspuns (pentru doctorandus):

Hahaha. Bine zis!

| devilshelp a răspuns (pentru doctorandus):

happy Pacat ca nu citesti intreg textul si o iei printre randuri. Documenteaza-te si poate reusesti si tu sa iti dai seama ca daca este consumata IN CANTITATI MARI timp de o perioada INDELUNGATA poate duce la boli cancerigene

| doctorandus a răspuns (pentru devilshelp):

Asta tot chimiofobie este, deoarece din cercetarile serioase nu reiese asa ce afirmi tu.

| AlexSalling a răspuns:

Nimic, ii un indulcitor sintetic. Eu le mai iau in gura ca bomboana si astept sa se dizolve. Niciun risc!

| Kogaion a răspuns:

Diabet, boli cardiovasculare, etc.

| devilshelp a răspuns:

Zaharina face parte din categoria indulcitorilor artificiali. Aceasta nu aduce calorii, nu provoaca aparitia cariilor dentare, este stabila la temperaturi ridicate si poate fi utila in curele de slabire, dar folosita cu moderatie. Dozele zilnice acceptabile in functie de greutate sunt de 2-5mg/kg. Daca sa zicem ca ai 50kg poti consuma maxim 250mg de zaharina pe zi ca sa nu ai riscuri prea mari. In schimb, consumata in exces pot aparea complicatii, in cel mai rau caz cancerul

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Obezitate si diabet.

| AlexSalling a răspuns (pentru Adrian_Mares_1972):

De la "zaharina" nu se intampla asa ceva. Doar de la "zahar", nu confunda.

| DianaM21 a răspuns:

Nu cred ca exista riscuri. Oamenii consuma zahar zilnic, si nu toata lumea face automat diabet. Daca consumi foarte, foarte multa pe parcursul a catorva luni, poate sa existe riscul de a te imbolnavi de diabet sau de a face complicatii. Ai grija!

Întrebări similare