Masturbarea este benefica din mai multe motive si este dovedita atat stiintific cat si medical. Pentru a ramane insarcinata este obligatoriu sa iti patrunda in vagin sperma in care sunt spermatozoizii (de obicei prin sex intre un baiat si ofata si ejacularea in vagin )necesari fecundarii ovulului aflat in uter, pentru a rezulta un copil.Fii linistita menstruatia iti intarzie din motive de dereglare hormonala, frecvent intalnita la varsta ta si poate fi considerata ""normala"" inca multa vreme de acum incolo. In concluzie poti sa te masturbezi fara nicio problema, daca o faci si intravaginal iti vei pregati muschii vaginali sa devina elastici, adica lacsi ceeace va contribui la o dezvirginare mult mai usoara si de obicei nedureroasa.LA MULTI ANI.
Draga mea o parte din raspunsul D-nei MickeyMouseLove este gresit 100% si anume ""pai anaintea ciclului pe ovare se formeaza niste bile cu sange ce ies prin vagin la suprafata, (asta se numeste menstruatie)""Menstruatia se produce cu totul altfel si din alte motive, nu are absolut nicio legatura cu ovarele si mai ales cu bilele de sange
Restul raspunsului poate fi considerat corect, am facut aceasta corectura spre a fi informata corect mai ales ca esti la varsta cand incepi sa asimilezi cunostintele in acest domeniu care trebuie sa fie corecte.
Esti dusa rau... cum sa ramai gravida cu degetu? cu ejaculeaza deetul saracu? sau i-ai facut handjob cuiva inainte cu mana ai si nu te-ai spalat? nu stiu cum poti sa intrebi asa ceva...
Mastrubarea poateb sa nu aiba nici o lega tura, posibil sa ai probleme cu ovarele sau cu unul...eu de exemplu am probleme cu ovarul drept si de asemenea am avut neregulat ( dar la varsata asta e normal sa ai ciclu neregurat) si pana an ziua de azi pot avea ciclu nereguat (sent matura si am relatii sexuale cu partenerul).pai anaintea ciclului pe ovare se formeaza niste bile cu sange ce ies prin vagin la suprafata, (asta se numeste menstruatie)si poate s-a strins mai putin sange, sau poate e altceva... daca nu te-am ajutat te sfatui sa te adresezi la medic