| xAimeee a întrebat:

Heii TPU ^^. Am facut o insomnie iarna trecuta si vad ca e din ce in ce mai rau. Mi-ati putea recomanda niste somnifere care sa nu dea dependenta? Am luat o perioada carbamazepina, da' mama nu imi mai da voie sa iau :\

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Poti incerca produsele Bien Dormir, sunt pe baza de plante si nu dau dependenta. http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-insomnie

| KodrutZ a răspuns:

Ceaiul de tei ce are? Povesteste-ne un pic DE CE ai facut insomnie - sau macar de ce crezi tu ca s-a intimplat asta. Doctorul ce zice? Cam ce regim alimentar si ce program ai in ultima vreme? Virsta, inaltime, greutate?

| xAimeee explică (pentru KodrutZ):

Pai am avut probleme cu scoala..am avut o profesoara de franceza cam dusa cu pluta si imi dadea 1000 de teme pentru olimpiada..si nu apucam mereu sa le fac pe toate si zbiera in clasa:\ nu prea reuseam sa fac fata cu stresul, mai ales ca anul asta am avut si examen iar nebuna aia nu ma lasa deloc in pace:\ Nu am fost la doctor, mama mea lucreaza in domeniul asta si ea mi-a facut rost de pastile. Am 14 ani, fac 15 imediat, am 1.60 si 42 kg._.

| KodrutZ a răspuns (pentru xAimeee):

Maica-ta e complet iresponsabila in cazul asta. Dieta, odihna, ceaiuri si remedii naturale plus da-o dracului de olimpiada.

| pietrean a răspuns:

Degeaba,te infunzi cu somnifere,daca nu cauti care este problema,ce nu te lasa sa dormi:stresul,lipsa odihnei mai ales,pe timpul noptii,bauturi carbogazoase,bauturi care contin cofeina,mancare cu multe condimente tari,probleme ce tin de sfera psihicului,etc.
La un medic ai fost? Poate la un psiholog,chiar!
Se pot lua diverse somnifere,mai usoare(SEDATIF PC,de exemplu,pe care il iau,doar cand sunt foarte obosita,sau inainte de a pleca la drum a doua zi,din cauza emotiilor), sau mai tari(NITRAZEPAM),dar foarte rar.
Ai de prea mult timp insomnie,ca sa nu consulti un medic,ACUM,fara sa mai astepti sa se cronicizeze boala.
Mergi la medicul de familie,care iti v-a da o trimitere si apoi,in urma unui consult-conversatie, o sa vada care este problema si ce trebuie facut.
Somniferele, nu sunt indicate, mai ales la varsta ta, ca sa le folosesti noapte de noapte.Dau dependenta.
Tu esti foarte stresata si din aceasta cauza esti si obosita.Mama ar trebui sa se alarmeze, mai ales ca este si cadru medical. Cere-i sprijinul si mergi la un medic, care te poate invata cum sa te relaxezi, ca sa te poti si odihni.Restul tine doar de tine,cum iti programezi timpul,cum poti sa-ti pui ordine in prioritatile tale,ca organismul poate ceda chiar si psihic,in orice moment,la prea mult stres.
Eu,am renuntat,la afacere,deoarece nu mai faceam fata singura la atata munca si stres si am ales, pentru o bucata buna de timp, sa ma relaxez.
Cauta acum in vacanta sa-ti revii, dar daca nu poti singura, apeleaza si la ajutor.
Sanatate multa si vacanta placuta!